gastro postao
Ovaj pečeni domaći puding možete poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem, a na isti način možete pripremiti i puding od naranči, samo što limunov sok zamijenite narančinim.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 14
Potrebno vam je
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica maslac, neslani
- 0.75 šalica šećer, kristal
- 1 kom limunova korica
- 1 kom limunov sok
- 1 kom narančina kora
- 0.80 šalica mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Pjenasto umutite maslac i šećer. Dodajte jedno za drugim uz neprestano miješanje žumanjke, brašno, naribanu limunovu i narančinu koru, limunov sok i mlijeko te na kraju kuhačom lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Izvadite smjesu u manje keramičke zdjele. Stavite ih u lim za pečenje s vrelom vodom i pecite na pari u lagano zagrijanoj pećnici na 150°C oko 15 minuta.
Ovaj pečeni domaći puding možete poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem, a na isti način možete pripremiti i puding od naranči, samo što limunov sok zamijenite narančinim.