Recepti 03. listopada 2014.

Puding od limuna

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj pečeni domaći puding možete poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem, a na isti način možete pripremiti i puding od naranči, samo što limunov sok zamijenite narančinim.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 14

Potrebno vam je

  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 0.75 šalica šećer, kristal
  • 1 kom limunova korica
  • 1 kom limunov sok
  • 1 kom narančina kora
  • 0.80 šalica mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Pjenasto umutite maslac i šećer. Dodajte jedno za drugim uz neprestano miješanje žumanjke, brašno, naribanu limunovu i narančinu koru, limunov sok i mlijeko te na kraju kuhačom lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  2. Izvadite smjesu u manje keramičke zdjele. Stavite ih u lim za pečenje s vrelom vodom i pecite na pari u lagano zagrijanoj pećnici na 150°C oko 15 minuta.

Ovaj pečeni domaći puding možete poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem, a na isti način možete pripremiti i puding od naranči, samo što limunov sok zamijenite narančinim.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.