gastro postao
Specijalitet dostojan kraljevske obitelji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 297
Potrebno vam je
- 880 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
- 400 g kesten pire
- 200 g oštro brašno
- 200 g heljda
- 4 kom jaje kokošje
- 4 kom jabuka (cijela)
- sol
- papar
- 0.50 žlica šećer, kristal
Priprema
- Pureća prsa narežite i istucite batom za meso. Na začinjeni odrezak razmažite kesten-pire te zarolajte. Prepecite roladu sa svih strana i stavite u lim.
- Ogulite jabuke, očistite od koštica, stavite u lim i pospite šećerom. Odvojite bjelanjke od žumanjaka te napravite snijeg od bjelanjaka. U žumanjke umiješajte heljdu, sol, papar, snijeg te brašno i napravite pjenastu smjesu.
- Rasporedite smjesu u kalupe te s puretinom i jabukama pecite 30 minuta na 200°c.