Recepti 14. listopada 2014.

Punjena pureća prsa s nabujkom od heljde

gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalitet dostojan kraljevske obitelji

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 297

Potrebno vam je

  • 880 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
  • 400 g kesten pire
  • 200 g oštro brašno
  • 200 g heljda
  • 4 kom jaje kokošje
  • 4 kom jabuka (cijela)
  • sol
  • papar
  • 0.50 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Pureća prsa narežite i istucite batom za meso. Na začinjeni odrezak razmažite kesten-pire te zarolajte. Prepecite roladu sa svih strana i stavite u lim.
  2. Ogulite jabuke, očistite od koštica, stavite u lim i pospite šećerom. Odvojite bjelanjke od žumanjaka te napravite snijeg od bjelanjaka. U žumanjke umiješajte heljdu, sol, papar, snijeg te brašno i napravite pjenastu smjesu.
  3. Rasporedite smjesu u kalupe te s puretinom i jabukama pecite 30 minuta na 200°c.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.