Recepti 13. listopada 2014.

Punjena teleća prsa

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u telećim prsima punjenim nadjevom od mljevenog mesa, pancete svježih začina

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 487

Potrebno vam je

  • 1500 g teletina, srednje masna
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 3 kom kadulja
  • 1 žlica senf
  • ulje suncokretovo
  • 6 kom krumpir, zreli
  • 1 vezica povrće za juhu
  • 2 dl vino bijelo
  • 2 žlica med, vrcani
  • 0.50 dl konjak (38 vol % alkoh.)
  • 1 kom maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g mljeveno meso
  • 50 g panceta
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 kom mladi špinat

Priprema

  1. Priprema nadjeva: Na maslacu omekšajte nasjeckani luk i špinat, dodajte mljeveno meso s pancetom, kruh natopljen mlijekom i ocijeđen, jaje, sol, papar, izmrvljene listiće kadulje i bosiljka. Ovu smjesu dobro promiješajte.
  2. Priprema rolata: Iz telećih prsa izvadite kosti prerežite uzduž veliki „džep”. Meso posolite i popaprite, te „džep” napunite pripremljenim nadjevom. Otvor zatvorite čačkalicama ili konopcem. Tako nadjevena teleća prsa premažite senfom, pospite kaduljom i bosiljkom i sve zajedno prelijte s malo ulja.
  3. Lim nauljite, dodajte malo vode i stavite meso. Oko mesa poredajte polovice oguljenog krumpira i zelenje za juhu i zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 250 stupnjeva C.
  4. Nakon 5-10 minuta smanjite temperaturu na 180 stupnjeva C i pecite još oko sat i pol. Svakih desetak minuta podlijevajte sokom koje puštaju meso i povrće, a kasnije u sok dolite 1 dl vina.
  5. Pri kraju pečenja pečenku premažite medom i zalijte s polovicom konjaka, te pojačajte temperaturu. Pečenku izvadite na topal oval i ostaviti da se malo hladi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.