gastro postao
Uživajte u telećim prsima punjenim nadjevom od mljevenog mesa, pancete svježih začina
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 487
Potrebno vam je
- 1500 g teletina, srednje masna
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 3 kom kadulja
- 1 žlica senf
- ulje suncokretovo
- 6 kom krumpir, zreli
- 1 vezica povrće za juhu
- 2 dl vino bijelo
- 2 žlica med, vrcani
- 0.50 dl konjak (38 vol % alkoh.)
- 1 kom maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 100 g mljeveno meso
- 50 g panceta
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kriška kruh pšenični, bijeli
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom jaje kokošje
- 3 kom mladi špinat
Priprema
- Priprema nadjeva: Na maslacu omekšajte nasjeckani luk i špinat, dodajte mljeveno meso s pancetom, kruh natopljen mlijekom i ocijeđen, jaje, sol, papar, izmrvljene listiće kadulje i bosiljka. Ovu smjesu dobro promiješajte.
- Priprema rolata: Iz telećih prsa izvadite kosti prerežite uzduž veliki „džep”. Meso posolite i popaprite, te „džep” napunite pripremljenim nadjevom. Otvor zatvorite čačkalicama ili konopcem. Tako nadjevena teleća prsa premažite senfom, pospite kaduljom i bosiljkom i sve zajedno prelijte s malo ulja.
- Lim nauljite, dodajte malo vode i stavite meso. Oko mesa poredajte polovice oguljenog krumpira i zelenje za juhu i zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 250 stupnjeva C.
- Nakon 5-10 minuta smanjite temperaturu na 180 stupnjeva C i pecite još oko sat i pol. Svakih desetak minuta podlijevajte sokom koje puštaju meso i povrće, a kasnije u sok dolite 1 dl vina.
- Pri kraju pečenja pečenku premažite medom i zalijte s polovicom konjaka, te pojačajte temperaturu. Pečenku izvadite na topal oval i ostaviti da se malo hladi.