Recepti 13. listopada 2014.

Punjeni krumpir s vrhnjem i suhim mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno za pripremiti, ukusno za prste polizati

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 372

Potrebno vam je

  • 8 kom krumpir, zreli
  • 60 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 200 g suho meso
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 220°C. Podjednako velike krumpire operite, ogulite i stavite na lim. Pecite ga u pećnici sat vremena.
  2. Krumpire malo ohladite, izdubite, a unutrašnjost sačuvajte.
  3. Za nadjev pjenasto umutite maslac pa u njega umiješajte pasirane ostatke krumpira, jaje, sitno sjeckano suho meso, vrhnje i sol. Začinite muškatnim oraščićem.
  4. Napunite krumpire nadjevom, nakapajte rastopljenim maslacem i zapecite u pećnici nekoliko minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.