gastro postao
Jednostavno za pripremiti, ukusno za prste polizati
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 372
Potrebno vam je
- 8 kom krumpir, zreli
- 60 g maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 200 g suho meso
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 220°C. Podjednako velike krumpire operite, ogulite i stavite na lim. Pecite ga u pećnici sat vremena.
- Krumpire malo ohladite, izdubite, a unutrašnjost sačuvajte.
- Za nadjev pjenasto umutite maslac pa u njega umiješajte pasirane ostatke krumpira, jaje, sitno sjeckano suho meso, vrhnje i sol. Začinite muškatnim oraščićem.
- Napunite krumpire nadjevom, nakapajte rastopljenim maslacem i zapecite u pećnici nekoliko minuta.