gastro postao
Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog mesnom odresku
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 8 kom krumpir, zreli
- 50 g maslac, slani
- 20 g pšenično brašno, bijelo
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 60 g trapist
- peršin, list
- 2 režanj češnjak
- papar
- sol
- 1 žlica mediteranske trave
Priprema
- Ogulite krumpire i kuhajte ih u slanoj vodi. Napola kuhane, ocijedite i izdubite. Izdubljeni krumpir propasirajte vilicom.
- Na rastopljenome maslacu prepržite brašno i polako dolijevajte mlijeko mješajući da se ne stvore grudice. Kuhajte dok se umak ne zgusne i začinite ga mješavinom začina.
- Smjesom punite polukuhane izdubljene krumpire i pecite ih u namašćenom limu 20-ak minuta na 200°C.
- U drugoj tavi propirjajte sitno nasjeckane šampinjone. Sir izrežite na kockice, a peršin i češnjak nasjeckajte te sve pomiješajte s umakom i propasiranim krumpirom. Začinite solju i paprom prema želji.
Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog mesnom odresku