Recepti 13. listopada 2014.

Punjeni krumpir sa šampinjonima i sirom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog mesnom odresku

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 8 kom krumpir, zreli
  • 50 g maslac, slani
  • 20 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 60 g trapist
  • peršin, list
  • 2 režanj češnjak
  • papar
  • sol
  • 1 žlica mediteranske trave

Priprema

  1. Ogulite krumpire i kuhajte ih u slanoj vodi. Napola kuhane, ocijedite i izdubite. Izdubljeni krumpir propasirajte vilicom.
  2. Na rastopljenome maslacu prepržite brašno i polako dolijevajte mlijeko mješajući da se ne stvore grudice. Kuhajte dok se umak ne zgusne i začinite ga mješavinom začina.
  3. Smjesom punite polukuhane izdubljene krumpire i pecite ih u namašćenom limu 20-ak minuta na 200°C.
  4. U drugoj tavi propirjajte sitno nasjeckane šampinjone. Sir izrežite na kockice, a peršin i češnjak nasjeckajte te sve pomiješajte s umakom i propasiranim krumpirom. Začinite solju i paprom prema želji.

Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog mesnom odresku

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.