Recepti 13. listopada 2014.

Pureća rolada alla Wellington

Pureća rolada alla Wellington
gastro postao gastro.24sata.hr
U sklopu našeg gastro izazova Ja sam chef nedjeljom, Branko Ognjenović pripremio je pečenu puretinu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 721

Potrebno vam je

  • 500 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 3 kom jaje kokošje
  • 100 g tikvice, zelene
  • 100 g paprika, zelena
  • 50 g luk ,crveni
  • 50 g krušne mrvice
  • 20 g sol
  • 250 g tijesto za savijače
  • 10 g svježe mljeveni papar
  • 10 g peršin, list
  • 10 g češnjak
  • 0.02 l ulje suncokretovo
  • 150 g sušeni vrganji
  • 0.03 l konjak (38 vol % alkoh.)
  • 0.20 l vrhnje za kuhanje
  • 50 g maslac, slani

Priprema

  1. Povrće narežite na male kockice. Sitno sjeckani luk prepržite na ulju, te dodajte povrće rezano na kockice.
  2. Kada ste povrće malo prepržili dodajte ga mesu, začinite solju, paprom, peršinom i granulama češnjaka. Smjesu povežite s jajem i krušnim mrvicama te dobro izmiješajte.
  3. Lisnato tijesto razvaljajte na 5 mm debljine te na sredinu tijesta složite smjesu mljevenog mesa i povrća te oblikujte štrucu. Zatim rubove lisnatog tijesta preklopite.
  4. Sve zajedno stavite u posudu u kojoj ćete peći roladu, ali obavezno na papir za pečenje, tako da rubovi budu sa doljnje strane.
  5. Gornju stranu premažite razmućenim jajem te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180–190 stupnjeva na 30-ak minuta.
  6. Za to vrijeme u tavu na maslac dodajte sitno sjeckani luk i sjeckane prethodno u toplu vodu namočene gljive (suhi vrganji). Dodamo konjak, usplamtite tj. flambirajte te nakon toga gasite vrhnjem, dotjerate okus sa soli i paprom te pustite da lagano prokuha.

U sklopu našeg gastro izazova Ja sam chef nedjeljom, Branko Ognjenović pripremio je pečenu puretinu

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.