gastro postao
U sklopu našeg gastro izazova Ja sam chef nedjeljom, Branko Ognjenović pripremio je pečenu puretinu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 721
Potrebno vam je
- 500 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 3 kom jaje kokošje
- 100 g tikvice, zelene
- 100 g paprika, zelena
- 50 g luk ,crveni
- 50 g krušne mrvice
- 20 g sol
- 250 g tijesto za savijače
- 10 g svježe mljeveni papar
- 10 g peršin, list
- 10 g češnjak
- 0.02 l ulje suncokretovo
- 150 g sušeni vrganji
- 0.03 l konjak (38 vol % alkoh.)
- 0.20 l vrhnje za kuhanje
- 50 g maslac, slani
Priprema
- Povrće narežite na male kockice. Sitno sjeckani luk prepržite na ulju, te dodajte povrće rezano na kockice.
- Kada ste povrće malo prepržili dodajte ga mesu, začinite solju, paprom, peršinom i granulama češnjaka. Smjesu povežite s jajem i krušnim mrvicama te dobro izmiješajte.
- Lisnato tijesto razvaljajte na 5 mm debljine te na sredinu tijesta složite smjesu mljevenog mesa i povrća te oblikujte štrucu. Zatim rubove lisnatog tijesta preklopite.
- Sve zajedno stavite u posudu u kojoj ćete peći roladu, ali obavezno na papir za pečenje, tako da rubovi budu sa doljnje strane.
- Gornju stranu premažite razmućenim jajem te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180–190 stupnjeva na 30-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavu na maslac dodajte sitno sjeckani luk i sjeckane prethodno u toplu vodu namočene gljive (suhi vrganji). Dodamo konjak, usplamtite tj. flambirajte te nakon toga gasite vrhnjem, dotjerate okus sa soli i paprom te pustite da lagano prokuha.
U sklopu našeg gastro izazova Ja sam chef nedjeljom, Branko Ognjenović pripremio je pečenu puretinu
Izvor Branko Ognjenović