Recepti 29. rujna 2016.

Pureće rolice s povrćem u jesenskom umaku

pureće rolice i povrće
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Puretina s povrćem za hladne jesenske dane

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 45

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 21

Potrebno vam je

  • 220 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 100 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 100 g cvjetača (listovi i cvijet)
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 400 g krumpir, zreli
  • 20 g crvena paprika
  • 20 g vrhnje za kuhanje
  • 1 kom celer, list
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 30 g poriluk (cijeli)
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 20 g češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 mala žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Puretinu narežemo na tanke odreske i posolimo.
  2. Na tanke rezance narežemo krastavce, mrkvu, celer te stavimo na šniclu koju umotamo u rolicu. Rolicu umotamo u foliju i kuhamo u vodi 20-ak minuta.
  3. Šampinjone lagano popržimo te dodamo crvenu papriku, prethodno narezanu na tanke rezance, da lagano omekša. Brokulu, cvjetaču i krumpire kuhamo u slanoj vodi.
  4. Umak: Na malo maslinova ulja lagano popirjamo sitno naribanu mrkvu, celer i bijeli dio poriluka. Zalijemo vrhnjem za kuhanje da prokuha te začinimo solju i paprom.

Izvor Centar-zdravlja.net

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.