gastro postao
Puretina s povrćem za hladne jesenske dane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 45
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 21
Potrebno vam je
- 220 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 100 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 100 g cvjetača (listovi i cvijet)
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 400 g krumpir, zreli
- 20 g crvena paprika
- 20 g vrhnje za kuhanje
- 1 kom celer, list
- 1 kom mrkva, crvena
- 30 g poriluk (cijeli)
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 20 g češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 mala žlica ulje maslinovo
Priprema
- Puretinu narežemo na tanke odreske i posolimo.
- Na tanke rezance narežemo krastavce, mrkvu, celer te stavimo na šniclu koju umotamo u rolicu. Rolicu umotamo u foliju i kuhamo u vodi 20-ak minuta.
- Šampinjone lagano popržimo te dodamo crvenu papriku, prethodno narezanu na tanke rezance, da lagano omekša. Brokulu, cvjetaču i krumpire kuhamo u slanoj vodi.
- Umak: Na malo maslinova ulja lagano popirjamo sitno naribanu mrkvu, celer i bijeli dio poriluka. Zalijemo vrhnjem za kuhanje da prokuha te začinimo solju i paprom.
Izvor Centar-zdravlja.net