gastro postao
Uz šampinjone, vrganje i bukovače možete dodati i još neke gljive po vašem izboru
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 554
Potrebno vam je
- 750 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 1 kom juha od gljiva
- 500 g luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 100 g bukovače
- 150 g sušeni vrganji
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2 dl ulje maslinovo
- 20 g maslac, slani
- 1.50 dl vino bijelo
- origano
- list bosiljka
- kopar
Priprema
- Pureće medaljone mariniramo u maslinovom ulju i provansalskom bilju.
- Stavimo kuhati krem juhu od gljiva.
- Luk nasjeckamo i stavimo pirjati na maslinovo ulje i maslac.
- Gljive nasjeckamo i stavimo pirjati na luk. Zalijemo vinom.
- Kad se juha skuha, prelijemo je po pirjanoj smjesi od gljiva i kuhamo još 5 minuta.
- Meso pečemo na maslinovom ulju i maslacu.
Uz šampinjone, vrganje i bukovače možete dodati i još neke gljive po vašem izboru
Izvor Zdrava Krava