Recepti 13. listopada 2014.

Pureći ražnjići s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagano i jednostavno jelo s roštilja za druženja na otvorenom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3747

Potrebno vam je

  • 2 kom puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 2 kom paprika, zelena
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 4 kom krumpir, zreli
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 2 dl zobeno vrhnje
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 5 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Napravite ražnjiće od purećeg filea, komadića paprike i tikvice. Posolite, popaprite i stavite malo maslinovog ulja. Pecite na grillu nekoliko minuta sa svake strane dok meso ne dobije zlaćanu boju.
  2. Krumpir kuhan u kori izrežite na kolutiće, začinite solju, paprom, maslinovim uljem i ljubičastim lukom.
  3. Zobeno vrhnje začinite, također solju, paprom, s dosta peršina sitno nasjeckanog i malo limunovog soka. Umakom prelijte krumpir salatu.
  4. Uz to poslužite i pečene tikvice na tanko narezane ploške i malo svježe paprike. Na kraju sve skupa još malo zalijte maslinovim uljem.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.