Recepti Doručak 03. listopada 2024.

Pureći wrapovi u umaku od meda i senfa

Kruh i pecivo
15 MIN
0 MIN
4
JEDNOSTAVNO
pureći wrapovi
Pureći wrapovi
foto: Favorite Family Recipes/Pinterest
Pureći wrapovi s umakom od meda i senfa idealan su izbor kada nemaš puno vremena, ali želiš nešto zasitno i ukusno

Bilo da pripremaš obrok za sebe ili tražiš nešto što će oduševiti goste, pureći wrapovi će te uvijek izvući iz nevolje. Ovaj recept nije samo brz, nego i praktičan. Sastojci su jednostavni, lako dostupni i uvijek ih možeš imati pri ruci.

Osim toga, wrapovi su savršeni za "transport", pa su idealan izbor ako ti treba nešto za "gablec" na poslu. Uz to, umak od meda i senfa daje savršenu slatko-kiselu notu koja upotpunjuje okus.

Kako prepoznati pravi med? | Author: Thinkstock Med za domaći umak foto: Thinkstock

Ovaj recept je toliko jednostavan da ga možeš pripremiti za svega nekoliko minuta, a dovoljno je svestran da ga možeš poslužiti kao ručak, večeru ili užinu za ekipu na nekom okupljanju.

Puretina, bogata proteinima, i svježe povrće zamotani u tortilju, a sve zajedno u domaćem umaku od meda i senfa, kombinacija je kojoj je teško odoljeti. Srećom, i ne moraš!

Ne gasi ekran dok kuham

Pureći wrapovi u umaku od meda i senfa
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
WRAP
Sastojci
  • Tortilja 4 kom
  • Pureća šunka 8 kriška
  • Krem sir 120 g
  • Zelena salata 1 kom
  • Cheddar 8 kriška
Postupak
  1. Na svaku tortilju namaži veliku žlicu krem sira. U sredinu svake tortilje složi po 2 šnite puretine, nekoliko listova salate i 2 šnite sira.

    Čvrsto zamotaj tortilju i prereži je dijagonalno. Ako je potrebno, pričvrsti čačkalicama da ostane na mjestu. Posluži uz umak od meda i senfa.


UMAK OD MEDA I SENFA
Sastojci
  • Med 0,25 šalica
  • Senf 0,25 šalica
  • Majoneza 0,25 šalica
Postupak
  1. U blenderu pomiješaj med, senf i majonezu te miksaj dok smjesa ne postane glatka. Prilagodi sastojke ukusu.


Isprobaj i ove recepte!

Tortilja Možda vas zanima... Tortilje od ostataka piletine, avokada i špinata Recepti Domaće tortilje Možda vas zanima... Domaće tortilje nije teško napraviti! A tako su ukusne... Recepti Pogačice Možda vas zanima... Tijesto od 3 sastojka za fantastične pogačice i tortilje Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.