Recepti 652 prikaza 13. listopada 2014.

Purica na dubrovački

Purica na dubrovački
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna purica s mirisnim travama na način kako je pripremaju na jugu Hrvatske

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 208

Potrebno vam je

  • 1 kom puran (cijeli, prosjek)
  • 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 3 kom pecivo, bijelo
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 režanj češnjak
  • 150 g lješnjak ,suhi
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 vezica celer, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. Puricu razrežite po duljini. Rastvorite je i pažljivo izvadite kost kralježnice i rebra. Odrežite vrat. Dobro nasolite i pustite da odstoji.
  2. Nadjev: Zemičke (pecivo) razlomite na podjednake komadiće i umočite u vruće mlijeko pa ocijedite. Dodajte jaja, mladi sir, nasjeckan češnjak, mljeveni lješnjak, nasjeckane listove celera i peršina te naribanu mrkvu. Posolite, popaprite i dodajte mirisnih trava po ukusu.
  3. Napunite nadjevom puricu i dobro je povežite debljim koncem. Pecite u namašćenom limu na 200 stupnjeva C oko tri sata, podlijevajući je sokom od pečenja.

Ukusna purica s mirisnim travama na način kako je pripremaju na jugu Hrvatske

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.