gastro postao
Ukusna purica s mirisnim travama na način kako je pripremaju na jugu Hrvatske
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 208
Potrebno vam je
- 1 kom puran (cijeli, prosjek)
- 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 3 kom pecivo, bijelo
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 kom jaje kokošje
- 2 režanj češnjak
- 150 g lješnjak ,suhi
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 vezica peršin, list
- 1 vezica celer, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- Puricu razrežite po duljini. Rastvorite je i pažljivo izvadite kost kralježnice i rebra. Odrežite vrat. Dobro nasolite i pustite da odstoji.
- Nadjev: Zemičke (pecivo) razlomite na podjednake komadiće i umočite u vruće mlijeko pa ocijedite. Dodajte jaja, mladi sir, nasjeckan češnjak, mljeveni lješnjak, nasjeckane listove celera i peršina te naribanu mrkvu. Posolite, popaprite i dodajte mirisnih trava po ukusu.
- Napunite nadjevom puricu i dobro je povežite debljim koncem. Pecite u namašćenom limu na 200 stupnjeva C oko tri sata, podlijevajući je sokom od pečenja.
Ukusna purica s mirisnim travama na način kako je pripremaju na jugu Hrvatske