Recepti 13. listopada 2014.

Purica s umakom od gljiva

gastro postao gastro.24sata.hr
Pureće meso će pipremljeno na ovaj način biti mekano i sočno

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 182

Potrebno vam je

  • 500 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 2 dl pivo
  • 1 kom jaje kokošje
  • pšenično brašno, bijelo
  • mrvice (ili dvopek / od bijelog kruha )
  • 2 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 4 kom šunka dimljena, kuhana
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 1 kom luk ,crveni
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom lovorov list
  • 1 kom limun
  • 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Puretinu pospite s pola žlice mješavine začina, prelijte je svijetlim pivom i ostavite da odleži.
  2. U međuvremenu pripremite pileće batke i zabatke: posolite ih, popaprite, prelijte uljem i ispecite u pećnici na uobičajen način.
  3. Puretinu izvadite iz piva, umjereno pobrašnite, umočite u umućeno jaje, a zatim u mrvice, te ih spohajte na ulju.
  4. Prije posluživanja pripremite umak: nasjeckan luk prepržite na ulju da postane staklast. Dodajte očišćene i narezane gljive, sol, papar, mirisne trave i limunov sok po ukusu, te nastavite pržiti dok sastojci ne omekšaju. Kad omekša poprašite s brašnom i ostatkom mješavine začina, promiješajte i zalijte vrhnjem.

Pureće meso će pipremljeno na ovaj način biti mekano i sočno

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.