gastro postao
Pureće meso će pipremljeno na ovaj način biti mekano i sočno
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 182
Potrebno vam je
- 500 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 2 dl pivo
- 1 kom jaje kokošje
- pšenično brašno, bijelo
- mrvice (ili dvopek / od bijelog kruha )
- 2 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 4 kom šunka dimljena, kuhana
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica mješavina suhih začina
- 1 kom luk ,crveni
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom lovorov list
- 1 kom limun
- 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Puretinu pospite s pola žlice mješavine začina, prelijte je svijetlim pivom i ostavite da odleži.
- U međuvremenu pripremite pileće batke i zabatke: posolite ih, popaprite, prelijte uljem i ispecite u pećnici na uobičajen način.
- Puretinu izvadite iz piva, umjereno pobrašnite, umočite u umućeno jaje, a zatim u mrvice, te ih spohajte na ulju.
- Prije posluživanja pripremite umak: nasjeckan luk prepržite na ulju da postane staklast. Dodajte očišćene i narezane gljive, sol, papar, mirisne trave i limunov sok po ukusu, te nastavite pržiti dok sastojci ne omekšaju. Kad omekša poprašite s brašnom i ostatkom mješavine začina, promiješajte i zalijte vrhnjem.
Pureće meso će pipremljeno na ovaj način biti mekano i sočno