gastro postao
Odvažite se pripremiti i probati ovo jelo, iznenadit ćete se koliko puževi mogu biti ukusni
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 91
Potrebno vam je
- 400 g kuhani puževi
- 2 žlica ulje maslinovo
- peršin, list
- pasirana rajčica (passata)
- 1 kom luk ,crveni
- 3 kom češnjak
- sol
Priprema
- U tavu stavite jednu veliku žlicu maslinovog ulja i grubo narezanu polovicu crvenog luka. Kada luk postane žućkast, izvadite ga i dodajte u tavu drugu veliku žlicu maslinovog ulja.
- Na to stavite četiri žlice pasirane rajčice i prethodno kuhane puževe. Dodajte sol, pustite da se pirja oko 5-10 minuta na tihoj vatri.
- Nakon toga dodajte oko 2,5 dcl tople vode, poklopite i pustite da se pirja na laganoj, tek prisutnoj vatri oko 45 minuta, dodavajući svako-toliko vruću vodu.
- Dodajte sitno nasjeckani češnjak i sitno nasjeckanu preostalu polovicu crvenog luka. Podlijte vrućom vodom, toliko da svi sastojci budu pokriveni i nastavite s kuhanjem još oko 30 minuta.
Odvažite se pripremiti i probati ovo jelo, iznenadit ćete se koliko puževi mogu biti ukusni