Recepti 13. listopada 2014.

Puževi s rižom ili palentom

gastro postao gastro.24sata.hr
Odvažite se pripremiti i probati ovo jelo, iznenadit ćete se koliko puževi mogu biti ukusni

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 91

Potrebno vam je

  • 400 g kuhani puževi
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • peršin, list
  • pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 kom češnjak
  • sol

Priprema

  1. U tavu stavite jednu veliku žlicu maslinovog ulja i grubo narezanu polovicu crvenog luka. Kada luk postane žućkast, izvadite ga i dodajte u tavu drugu veliku žlicu maslinovog ulja.
  2. Na to stavite četiri žlice pasirane rajčice i prethodno kuhane puževe. Dodajte sol, pustite da se pirja oko 5-10 minuta na tihoj vatri.
  3. Nakon toga dodajte oko 2,5 dcl tople vode, poklopite i pustite da se pirja na laganoj, tek prisutnoj vatri oko 45 minuta, dodavajući svako-toliko vruću vodu.
  4. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i sitno nasjeckanu preostalu polovicu crvenog luka. Podlijte vrućom vodom, toliko da svi sastojci budu pokriveni i nastavite s kuhanjem još oko 30 minuta.

Odvažite se pripremiti i probati ovo jelo, iznenadit ćete se koliko puževi mogu biti ukusni

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.