gastro postao
Jelo francuskih korijena koje obožavamo u svim njegovim varijantama
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 945
Tijesto
- 1 dl voda
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 170 g maslac, slani
Nadjev
- 200 g dimljeni losos
- 0.50 vezica peršin, list
- 2 kom mladi luk
- 200 g ementaler
- 2 kom jaje kokošje
- 220 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 3 žlica svježi kravlji sir
- sol
- papar
Priprema
- Pomiješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
- Losos narežite na trakice, luk narežite na kolute, a peršin nasjeckajte na sitno. Sir narežite na kockice.
- U zdjeli pomiješajte jaja, peršin, kiselo vrhnje i kravlji sir, posolite i popaprite.
- Tijesto razvaljajte na veličinu lima u kojem ćete peći quiche, dno na par mjesta izbockajte vilicom pa na tijesto rasporedite losos i mladi luk, posipajte sirom i zalijte pripremljenom smjesom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.