Recepti 2238 prikaza 19. listopada 2014.

Quiche s lososom

Quiche s lososom
Thinkstock
Jelo francuskih korijena koje obožavamo u svim njegovim varijantama

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 945

Tijesto

  • 1 dl voda
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 170 g maslac, slani

Nadjev

  • 200 g dimljeni losos
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 2 kom mladi luk
  • 200 g ementaler
  • 2 kom jaje kokošje
  • 220 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 3 žlica svježi kravlji sir
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pomiješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. Losos narežite na trakice, luk narežite na kolute, a peršin nasjeckajte na sitno. Sir narežite na kockice.
  3. U zdjeli pomiješajte jaja, peršin, kiselo vrhnje i kravlji sir, posolite i popaprite.
  4. Tijesto razvaljajte na veličinu lima u kojem ćete peći quiche, dno na par mjesta izbockajte vilicom pa na tijesto rasporedite losos i mladi luk, posipajte sirom i zalijte pripremljenom smjesom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.