Recepti 09. listopada 2014.

Rajčice u bešamel-umaku s parmezanom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako niste obožavatelj parmezana složenac možete posuti i krušnim mrvicama

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1000 g rajčica, crvena
  • 150 g kuhana šunka
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 3 dl vrhnje za kuhanje
  • 40 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g parmezan
  • 40 g maslac, slani
  • 1 čaša mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Rajčice kuhajte u slanoj vodi dok ne omekšaju.
  2. Bešamel pripremite tako da na maslacu prepržite brašno, maknite s vatre i zalijte mlijekom. Pjenjačom sve dobro miješajte na laganoj vatri da se ne naprave grudice.
  3. Na dno vatrostalne zdjele stavite malo bešamela u koji ste umiješali kiselo vrhnje i žumanjak te na njega posložite rajčice. Rajčice pospite sitno nasjeckanom šunkom, prelijte kremastim umakom i stavite u pećnicu na 160°C oko deset minuta. Kad se zažuti, jelo pospite parmezanom i prelijte vrućim maslacem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.