gastro postao
Ako niste obožavatelj parmezana složenac možete posuti i krušnim mrvicama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1000 g rajčica, crvena
- 150 g kuhana šunka
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 3 dl vrhnje za kuhanje
- 40 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g parmezan
- 40 g maslac, slani
- 1 čaša mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Rajčice kuhajte u slanoj vodi dok ne omekšaju.
- Bešamel pripremite tako da na maslacu prepržite brašno, maknite s vatre i zalijte mlijekom. Pjenjačom sve dobro miješajte na laganoj vatri da se ne naprave grudice.
- Na dno vatrostalne zdjele stavite malo bešamela u koji ste umiješali kiselo vrhnje i žumanjak te na njega posložite rajčice. Rajčice pospite sitno nasjeckanom šunkom, prelijte kremastim umakom i stavite u pećnicu na 160°C oko deset minuta. Kad se zažuti, jelo pospite parmezanom i prelijte vrućim maslacem.