Recepti 03. listopada 2014.

Ramsayeva govedina Wellington

gastro postao gastro.24sata.hr
Inspiracija za nedjeljni ručak u obliku goveđeg bifteka umotanog u lisnato tijesto

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 835

Potrebno vam je

  • 400 g šampinjoni (uzgojeni)
  • ulje maslinovo
  • 750 g govedina, odrezak
  • 1.50 žlica senf
  • 6 kriška kuhana šunka
  • pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 500 g prhko tijesto

Priprema

  1. Izmiksajte gljive sa začinima u grubu smjesu. Kuhajte na jakoj vatri 10 min. Rasporedite po tanjuru da se ohladi.
  2. Na maslinovu ulju popržite sa svake strane začinjenu govedinu 30-ak sekundi i ostavite da se ohladi pa premažite engleskim senfom (kremasta smjesa gorušice, octa, soli i začina)
  3. Na alufoliju rasporedite kriške šunke, premažite ih smjesom od gljiva, a u sredinu stavite goveđi odrezak.
  4. Polako omotajte šunku i gljive oko govedine te učvrstite foliju oko krajeva. Ostavite 15-20 min.
  5. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto u pravokutnik. Maknite foliju s mesa, stavite ga na sredinu tijesta, okolno tijesto premažite istučenim žumanjkom, omotajte govedinu tijestom, premažite tijesto jajetom i ostavite 15 min da se ohladi.
  6. Opet premažite tijesto žumanjkom i pecite 20 min na 200°c. Smanjite na 180°c i pecite još 15 min. Neka odstoji 10-15 min prije rezanja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.