gastro postao
Inspiracija za nedjeljni ručak u obliku goveđeg bifteka umotanog u lisnato tijesto
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 835
Potrebno vam je
- 400 g šampinjoni (uzgojeni)
- ulje maslinovo
- 750 g govedina, odrezak
- 1.50 žlica senf
- 6 kriška kuhana šunka
- pšenično brašno, bijelo
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 500 g prhko tijesto
Priprema
- Izmiksajte gljive sa začinima u grubu smjesu. Kuhajte na jakoj vatri 10 min. Rasporedite po tanjuru da se ohladi.
- Na maslinovu ulju popržite sa svake strane začinjenu govedinu 30-ak sekundi i ostavite da se ohladi pa premažite engleskim senfom (kremasta smjesa gorušice, octa, soli i začina)
- Na alufoliju rasporedite kriške šunke, premažite ih smjesom od gljiva, a u sredinu stavite goveđi odrezak.
- Polako omotajte šunku i gljive oko govedine te učvrstite foliju oko krajeva. Ostavite 15-20 min.
- Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto u pravokutnik. Maknite foliju s mesa, stavite ga na sredinu tijesta, okolno tijesto premažite istučenim žumanjkom, omotajte govedinu tijestom, premažite tijesto jajetom i ostavite 15 min da se ohladi.
- Opet premažite tijesto žumanjkom i pecite 20 min na 200°c. Smanjite na 180°c i pecite još 15 min. Neka odstoji 10-15 min prije rezanja.
Izvor Skuhatćute