Recepti 03. listopada 2014.

Raskošna toffee-torta

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata torta s karamel sirupom prava je desertna bomba

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 276

Biskvit

  • 255 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 240 mg mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 kom jaje kokošje

Sirup

  • 120 ml voda

Glazura

  • 180 g maslac, slani
  • 500 g šećer, kristal
  • 4 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 mala žlica ekstrakt vanilije
  • sol
  • 2 mala žlica sirup od karamele

Priprema

  1. Za biskvit izmiksajte maslac pa dodajte šećer i malo soli. Miješajte dok smjesa ne bude gusta i glatka.
  2. Dodajte karamel-sirup. Povećajte brzinu miksera te ubacite jaja i vanilijin ekstrakt. Smanjite brzinu pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
  3. Ulijte i mlijeko te miješajte ručno sve sastojke dok se savršeno ne prožmu. Pecite 40-ak minuta ili dok biskvit ne bude lijepe zlatne boje na 180°C.
  4. Karamel-sirup pripremite tako da u vodi rastopite šećer dok ne bude ljepljive strukture.
  5. Za glazuru rastopite maslac pa ga dodajte šećeru i sve izmiksajte. Miješajući, polagano dodajte vrhnje, vaniliju, sirup i sol. Glazura je gotova dok postane glatka i sjajna.
  6. Kako biste napravili tortu, razrežite biskvit na dva dijela. Površinu gornjeg dijela prve polovice biskvita namočite sa šest žlica karamel-sirupa. Zatim stavite i tanak sloj glazure pa poklopite polovicom biskvita.
  7. Vanjski sloj premažite ostatkom glazure, prelijte karamel sirupom i ukrasite šlagom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.