Recepti 27. veljače 2015.

Raštika s krumpirom, komadićima bunceka i slaninom

Raštika s krumpirom, komadićima bunceka i slaninom
foto: Tino Jurić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno i ukusno jelo koje možete poslužiti kao varivo ili prilog

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 350

Potrebno vam je

  • 50 g buncek
  • 50 g slanina suha, masna
  • 100 g raštika
  • 50 g luk ,crveni
  • 30 g češnjak
  • 1 kom krumpir, zreli

Priprema

  1. Prepržite luk i češnjak na slanini. Dodajte listove raštike i prokuhani buncek sjeckan na komadiće.
  2. Zalijte temeljcem s malo vode u kojoj je kuhan buncek te kuhajte dok raštika ne omekša.
  3. Pred kraj dodajte krumpir sjeckan na kockice.

Jednostavno i ukusno jelo koje možete poslužiti kao varivo ili prilog

Izvor Zdravko Perić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.