Recepti Tjestenina 08. travnja 2025.

Ravioli s kobasicom gotovi za samo 15 minuta!

Tjestenina
5 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
ravioli s kobasicom
Ravioli s kobasicom i špinatom
foto: Craving California/Pinterest
Svi volimo tjesteninu, pogotovo kad je gotova za 15 minuta. Ravioli s kobasicom i špinatom pripremaju se u jednoj tavi i gotovi su za 15 minuta

"Život je kombinacija magije i tjestenine", rekao je Federico Fellini, a ovaj recept potvrđuje obje stvari. Bez puno posla, a s punim tanjurom. Naš novi hit su ovi slasni ravioli s kobasicom i špinatom - brzo i slasno jelo koje je gotovo za samo 15 minuta.

Manje je više (i brže)

Tjestenina zna biti razmažena. Kuhaj vodu, procijedi, začini, pazi da ne pretjeraš s umakom, ali da nije ni suho. Ovdje sve to izostaje. Ravioli s kobasicom i špinatom počnu i završe u istoj tavi, bez cjedila i bez drame.

Sve se događa brzo — kobasica zapečena do tamnozlatne, ravioli koji se umjesto u vodi kuhaju u umaku, špinat koji uvene taman kad treba, i vrhnje koje sve sjedini. La Dolce Vita!

ravioli Možda vas zanima... RECEPT DANA Napravi odlične domaće raviole Recepti ravioli s kobasicom | Author: Craving California/Pinterest Ravioli s kobasicom i špinatom foto: Craving California/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Ravioli s kobasicom i špinatom
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Talijanska kobasica 450 g
  • Domaći ravioli punjeni ricottom 510 g
  • Voda 0,50 šalica
  • Sol 0,25 žličica
  • Mladi špinat 170 g
  • Svježe mljeveni crni papar 2 prstohvat
  • Vrhnje za kuhanje 0,50 šalica
  • Parmezan 0,50 šalica
Postupak
  1. Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj kobasicu i prži je, usitnjavajući komade tijekom kuhanja, dok ne porumeni, oko 5 minuta.


  2. Dodaj raviole, 1/4 žličice soli i vodu. Smanji vatru na srednju, poklopi i kuhaj dok ravioli ne budu al dente, oko 4 minute. Dodaj špinat i po prstohvat soli i papra, ponovno poklopi i kuhaj dok špinat ne uvene, oko 2 minute.


  3. Dodaj vrhnje i kuhaj, povremeno miješajući, dok se lagano ne reducira i ne počne oblagati raviole, oko 2 minute. Makni tavu s vatre, umiješaj polovicu parmezana i začini po ukusu dodatnom soli i paprom.


  4. Posluži raviole posute ostatkom parmezana i još malo svježe mljevenog papra.


Glavni trik ovdje je u metodi — umjesto čekanja da lonac vode zakuha, ravioli se kuhaju u vlastitom oblaku pare, u istoj tavi u kojoj se kobasica zapeče. Manje posuđa, manje čekanja.

Uživaj i u ovim jelima od tjestenine!

Gordon Ramsay, špageti sa zelenom salatom Možda vas zanima... Fin i brz ručak - proljetni špageti Gordona Ramsayja Recepti Špageti s grčkim štihom Možda vas zanima... Grčki špageti, sa svim sastojcima grčke salate Recepti Možda vas zanima... Tagliatelle s gljivama u novom ruhu Native sadržaj tjestenina Možda vas zanima... Tjestenina u slasnom umaku od povrća Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.