gastro postao
Kušajte slasne domaće raviole punjene smjesom od mladog luka i mozzarelle.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 396
Tijesto za raviole
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 1.75 dl voda
- 0.50 mala žlica sol
Nadjev za 30 komada
- 400 g mladi luk
- 100 g maslac, neslani
- 250 g mozzarella
Priprema
- Za raviole - U brašno umutiti vodu, i sol.
- Zamijesiti te staviti u zdjelu. Poklopiti mokrom krpom i ostaviti da odstoji 1 sat. Napomena: ne smije se mijesiti više puta jer će tijesto postati žilavo.
- Za nadjev - Mladi luk očistiti, sitno nasjeckati, sotirati na maslacu, dodati naribanu mozzarellu.
- Tijesto razvaljati na 1 mm debljine. S obručem promjera 8 cm izraditi krugove, staviti pola žlice nadjeva na svaki krug.
- Namočiti s vodom pola ruba kruga, preklopiti gornji dio tijesta, "cik cak" lijepiti tijesto. Na tavi raviole kratko popržiti, dodati vruću vodu u tavu i kratko kuhati 4 min. Ako vam je ostalo mladog luka, narezati na sitne ploškice,sotirati kratko na maslacu. Po želji miksati u blenderu.
Kušajte slasne domaće raviole punjene smjesom od mladog luka i mozzarelle.