gastro postao
Tijesto za raviole možete već umijesiti i smrznuti pa ga prije pripreme odmrznete, kratko premijesite i ostavite da odstoji prije oblikovanja kako bi ponovno dobilo elastičnost
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 695
Potrebno vam je
- 5 kom jaje kokošje
- 500 g glatko brašno
- 4 kom rajčica, crvena
- ulje maslinovo
- list bosiljka
- 75 g parmezan
- 150 g ricotta
- 1 kom luk ,crveni
- češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- svježi timijan
- rukola
- vino bijelo
- vrhnje za kuhanje
Priprema
- Zamijesite glatko tijesto od jaja, brašna i malo maslinova ulja te ga zamotajte u foliju i ostavite da se kratko odmori.
- U međuvremenu pripremite smjesu za punjenje raviola tako da rajčice operete, ogulite te narežete na komadiće koje prepržite na maslinovu ulju na koje ste dodali češnjak, sol, papar i timijan.
- Nakon što se usitnjeni paradajz smekšao, maknite tavicu s vatre i dodajte izrađenu rikolu i parmezan. Promiješajte da se sastojci prožmu i zgusnu te stavite da se ohladi.
- Tijesto koje se odmorilo razvaljate na pobrašnjenoj podlozi te režući oblikujte krugove. Premažite razmućenim jajem kako bi se rubovi mogli slijepiti. U svaku kružić tijesta stavljajte žlicu smjese. Možete koristiti i modlicu za raviole.
- Kratko skuhajte raviole u slanoj vodi. Poslužite uz kremu od parmezana koju ste napravili tako da na maslacu prepržite luk, češnjak, bijelo vino i timijan.
- Dodajte malo vrhnje za kuhanje i parmezana te kuhajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte kockicu maslaca.
Tijesto za raviole možete već umijesiti i smrznuti pa ga prije pripreme odmrznete, kratko premijesite i ostavite da odstoji prije oblikovanja kako bi ponovno dobilo elastičnost
Izvor Ana Grgić