Recepti 793 prikaza 13. listopada 2014.

Ravioli s ricottom i parmezanom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tijesto za raviole možete već umijesiti i smrznuti pa ga prije pripreme odmrznete, kratko premijesite i ostavite da odstoji prije oblikovanja kako bi ponovno dobilo elastičnost

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 695

Potrebno vam je

  • 5 kom jaje kokošje
  • 500 g glatko brašno
  • 4 kom rajčica, crvena
  • ulje maslinovo
  • list bosiljka
  • 75 g parmezan
  • 150 g ricotta
  • 1 kom luk ,crveni
  • češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • svježi timijan
  • rukola
  • vino bijelo
  • vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Zamijesite glatko tijesto od jaja, brašna i malo maslinova ulja te ga zamotajte u foliju i ostavite da se kratko odmori.
  2. U međuvremenu pripremite smjesu za punjenje raviola tako da rajčice operete, ogulite te narežete na komadiće koje prepržite na maslinovu ulju na koje ste dodali češnjak, sol, papar i timijan.
  3. Nakon što se usitnjeni paradajz smekšao, maknite tavicu s vatre i dodajte izrađenu rikolu i parmezan. Promiješajte da se sastojci prožmu i zgusnu te stavite da se ohladi.
  4. Tijesto koje se odmorilo razvaljate na pobrašnjenoj podlozi te režući oblikujte krugove. Premažite razmućenim jajem kako bi se rubovi mogli slijepiti. U svaku kružić tijesta stavljajte žlicu smjese. Možete koristiti i modlicu za raviole.
  5. Kratko skuhajte raviole u slanoj vodi. Poslužite uz kremu od parmezana koju ste napravili tako da na maslacu prepržite luk, češnjak, bijelo vino i timijan.
  6. Dodajte malo vrhnje za kuhanje i parmezana te kuhajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte kockicu maslaca.

Tijesto za raviole možete već umijesiti i smrznuti pa ga prije pripreme odmrznete, kratko premijesite i ostavite da odstoji prije oblikovanja kako bi ponovno dobilo elastičnost

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.