gastro postao
Meso s roštilja uvijek je bolje ako posluženo s umakom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 74
Potrebno vam je
- 3 kom ljutika
- 2 režanj češnjak
- 100 g marelice, sušene
- 1 žlica ulje, biljno
- 1 žlica kompot od krušaka
- 100 ml sok od naranče (prirod. svježi)
- 1 prstohvat papar
- sol
- 1 žlica korijander
- 1 kom čili papričica
- 1000 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom bjelanjak kokošji
- đumbir u prahu
Priprema
- Očistite i narežite dvije ljutike i češanj češnjaka za šalšu. Krupno nasjeckajte marelice. zagrijte u tavi ulje pa propirjajte ljutiku i češnjak da postanu staklasti. Dodajte i kratko propirjajte marelice pa ubacite narančin sok i kompot od kruške. Začinite šalšu paprom, solju i listovima korijandra.
- Očistite i nasjeckajte treću ljutiku i drugi češanj češnjaka. narežite čili papričicu. Stavite u posudu meso, ljutiku, češnjak i bjelanjak. začinite đumbirom, solju, paprom pa zamijesite. Oblikujte 24 okruglice. Namočite ražnjiće pa na svaki stavite tri okruglice. Pecite na roštilju oko 15 minuta uz okretanje.