gastro postao
Meso s roštilja uvijek je bolje ako posluženo s umakom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 74
Potrebno vam je
- 3 kom ljutika
- 2 režanj češnjak
- 100 g marelice, sušene
- 1 žlica ulje, biljno
- 1 žlica kompot od krušaka
- 100 ml sok od naranče (prirod. svježi)
- 1 prstohvat papar
- sol
- 1 žlica korijander
- 1 kom čili papričica
- 1000 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom bjelanjak kokošji
- đumbir u prahu
Priprema
- Očistite i narežite dvije ljutike i češanj češnjaka za šalšu. Krupno nasjeckajte marelice. zagrijte u tavi ulje pa propirjajte ljutiku i češnjak da postanu staklasti. Dodajte i kratko propirjajte marelice pa ubacite narančin sok i kompot od kruške. Začinite šalšu paprom, solju i listovima korijandra.
- Očistite i nasjeckajte treću ljutiku i drugi češanj češnjaka. narežite čili papričicu. Stavite u posudu meso, ljutiku, češnjak i bjelanjak. začinite đumbirom, solju, paprom pa zamijesite. Oblikujte 24 okruglice. Namočite ražnjiće pa na svaki stavite tri okruglice. Pecite na roštilju oko 15 minuta uz okretanje.
ražnjići
umak
šalša
mljevena govedina
roštilj
jelo od mesa
niskokaloricna prehrana
glavno jelo
pirjanje