Recepti 09. listopada 2014.

Ražnjići s okruglicama od mljevenog mesa i šalšom

gastro postao gastro.24sata.hr
Meso s roštilja uvijek je bolje ako posluženo s umakom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 74

Potrebno vam je

  • 3 kom ljutika
  • 2 režanj češnjak
  • 100 g marelice, sušene
  • 1 žlica ulje, biljno
  • 1 žlica kompot od krušaka
  • 100 ml sok od naranče (prirod. svježi)
  • 1 prstohvat papar
  • sol
  • 1 žlica korijander
  • 1 kom čili papričica
  • 1000 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • đumbir u prahu

Priprema

  1. Očistite i narežite dvije ljutike i češanj češnjaka za šalšu. Krupno nasjeckajte marelice. zagrijte u tavi ulje pa propirjajte ljutiku i češnjak da postanu staklasti. Dodajte i kratko propirjajte marelice pa ubacite narančin sok i kompot od kruške. Začinite šalšu paprom, solju i listovima korijandra.
  2. Očistite i nasjeckajte treću ljutiku i drugi češanj češnjaka. narežite čili papričicu. Stavite u posudu meso, ljutiku, češnjak i bjelanjak. začinite đumbirom, solju, paprom pa zamijesite. Oblikujte 24 okruglice. Namočite ražnjiće pa na svaki stavite tri okruglice. Pecite na roštilju oko 15 minuta uz okretanje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.