Recepti 21. ožujka 2017.

Razveselite se salatom od cikorije i maslačka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za početak proljeća - proljetna salata!

Lijepi dani su nam stigli i treba ih prigodno proslaviti, a vjerujemo kako nema boljeg načina za to učiniti nego pripremiti salatu od svježeg maslačka (radiča) koji je sada najboljeg okusa!

Za one koji još nisu probali maslačak, svakako preporučujemo da to učine, jer je zaista ukusan, a i vrlo zdrav!

Sjajno se slaže uz jela od tjestenine, umake ili mesna jela. Zapravo - maslačak možete poslužiti uz gotovo svako jelo.

Cikorija je pak, vrlo sličnog okusa maslačku no možda se malo lakše jede, jer je lišće maslačka dosta tvrdo i potrebno ga je dobro sažvakati.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 4 komada tanko odrezane slanine
  • 1 ljutika, naribana
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 1/4 šalice crvenog vinskog octa
  • maslinovo ulje
  • lišće maslačka
  • cikorija
  • 2 kuhana jaja
  • sol i papar

Priprema: 

  1. Očistiti lišće maslačka i cikoriju i potopiti u ledeno hladnu vodu na najmanje sat vremena
  2. Kratko popržiti slaninu narezanu na trakice, ali ne do hrskavosti; dodati ljutiku pa češnjak i pržiti dok ne dobiju boju
  3. U prženi luk i slaninu, dodati ocat i po potrebi malo ulja; posoliti i popapriti dressing i maknuti s vatre
  4. Tvrdo kuhana jaja očistiti i zdrobiti vilicom te ih potpuno usitniti
  5. Izvaditi lišće iz hladnjaka i natrgati ga ili narezati na sitnije komade pa pomiješati po želji s malo preprženih kockica kruha
  6. Preliti salatu vrućim dressingom, umiješati zdrobljena jaja i sve dobro promiješati
  7. Poslužiti odmah!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.