gastro postao
Najpovoljnija super hrana je zasigurno kelj.
Kelj je niskokalorično povrće bogato vlaknima i bez masnoća. Zvuči kao pravi superheroj među povrćem. Možete ga koristiti u zdravim salatama, bogatom varivu ili u obliku odličnog složenca koji će jesti i oni koji ne vole kelj.
Potrebno vam je:
- 500 g kelja
- 300 g krumpira
- 200 g salame od purećih prsa narezane na fete
- 100 ml temeljca
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 češanj češnjaka
- 2 jaja
- sol i papar
Priprema:
- Kelj razrežite na četvrtine, odstranite korijen. Izrežite ga na tanke trake i kuhajte u slanoj vodi jednu minute. Ocijediti kelj od viška vode.
- Ogulite krumpir, naribajte ga i dobro ocijedite od viška tekućine.
- Duboku posudu za pečenje premažite uljem i naizmjence slažite kelj, pureća prsa i krumpir sve dok ne potrošite sve sastojke.
- Na laganoj vatri zagrijte juhu i vrhnje, začinite soli i paprom po ukusu te dodajte češnjak. U posebnoj posudi razmutite jaja. Smjesu sklonite s vatre, umiješajte jaja i prelijte s tim složenac.
- Pecite na 180 stupnjeva 45-50 minuta.