Donosimo odličan recept chefa Ante Udovičića. Njegova zagorska juha puna je odličnih, domaćih okusa, ali i savršeno grije. A ima i jedan odličan trik kako bi bila još ukusnija...
Postoji puno recepata za zagorsku juhu, ali ovaj čiji je autor chef Ante Udovičić nam je bomba! A postoji i mali trik koji je njegova tajna dobrog okusa - u juhu dodaje pivo, ali i malo jabučnog octa. Isprobaj njegov recept i javi nam dojmove...
Sve krute sastojke narezati na kockice te ih odvojeno odložiti na stranu. Za zagorsku juhu najbolja je što mesnatija slanina.
U posudi rastopiti mast te na njoj zažutiti luk. Kada je luk žut, dodati šunku i slaninu te ih prepržiti da zamiriše.
Potom dodati mrkvu i gljive te lagano pirjati dok ne ishlapi sok od gljiva.
Dodati krumpir i pirjati dok krumpir ne počne prianjati za posudu. Posuti dvjema žlicama crvene paprike, dobro izmiješati i zaliti s pivom. Pirjati 5-6 minuta i podliti s 2 l mlake vode.
Juhu kuhati dok krumpir ne omekša te ju začiniti solju, paprom i jabučnim octom.
Pred sam kraj juhu legirati razrađenim mileramom i kuhati još 10-ak minuta na laganoj vatri.
Juhu poslužiti u tanjure te ju posuti svježe sjeckanim peršinom.
Isprobaj i ove recepte za fine juhe koje griju i tijelo i dušu!