Recepti 03. listopada 2014.

Recept za punjena jaja kuhara Erica Riperta

gastro postao gastro.24sata.hr
Jaja napunite smjesom od senfa, kiselog vrhnja, vlasca, šunke i začina i poslužite kao prilog

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 253

Potrebno vam je

  • 6 kom jaje kokošje
  • 2 mala žlica senf
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 60 g šunka dimljena ,soljena sušena
  • 1 žlica vlasac ( listovi)
  • 1 kom ljuta paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 kom limun

Priprema

  1. Skuhajte jaja i ostavite da odstoje prije nego što ih ogulite. Pažljivo ih ogulite i preprežite na pola po duljini.
  2. Izvadite žumanjak pa pomiješajte sa senfom, vrhnjem, vlascem i šunkom. Sve dobro promiješajte pa začinite kajenskom paprikom, solju i paprom te dodajte malo limunova soka. napunite smjesom jaja, ohladite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.