Recepti 13. listopada 2014.

Riba pečena ispod peke

gastro postao gastro.24sata.hr
Riba pripremljena na način koji će sačuvati sve okuse i mirise mora

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 240

Potrebno vam je

  • 2000 g bijela riba
  • 1000 g krumpir, zreli
  • 100 g tikvice, zelene
  • 100 g patlidžan
  • 100 g paprika, zelena
  • 100 g rajčica, crvena
  • 100 g luk ,crveni
  • 0.10 l ulje maslinovo
  • 0.10 l vino bijelo
  • masline, crne
  • kapari
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • papar
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. Očišćenu i opranu ribu (škarpina,zubatac,romb…) dobro nasoliti i popapriti.
  2. Krumpire i povrće narezati na krupnije komade.
  3. U posudu za pečenje ribu staviti u sredinu, a oko nje posložiti krumpire i povrće (tikvice,patliđani, paprike,rajčica,crveni luk) te dodati masline, kapare. Zaliti sa maslinovim uljem i dodati malo «kornatskog začina» (mješavina mediteranskih začina).
  4. Ovako pripremljenu ribu pokriti prethodno ugrijanom pekom, peku pokriti sa žarom i peći cca. jedan sat.
  5. Nakon prvih pola sata peku podignuti, ribu preliti sa bijelim vinom, ponovo pokriti i peći još pola sata.

Riba pripremljena na način koji će sačuvati sve okuse i mirise mora

Izvor Konobe Žakan, Ravni Žakan, Kornati

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.