Recepti 16. studenoga 2021.

Ribafish i Saša Lozar donose recepte za najfinije gastro delicije!

;Ovog puta poznati voditelj i gastro bloger ugostio je pjevača i voditelja Sašu Lozara. Kako im je bilo saznat ćeš u videu! foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
U članku potraži special edition emisiju "U Express loncu s Ribafishem". Ovog puta poznati voditelj i gastro bloger ugostio je pjevača i voditelja Sašu Lozara. Kako im je bilo saznat ćeš u videu!

Ribafish je ugostio pjevača i voditelja Sašu Lozara, a zanimljivih tema nije nedostajalo. Zajedno su pripremili hobotnicu "a la ispod peke" s krumpirima i neodoljive čokoladne muffine s pivom, a o čemu su pričali i što su još kuhali saznat ćeš u videu na kraju članka.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Ribafish i Saša Lozar, foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Čokoladni muffini s tamnim pivom

I pivo i slatkiš u jednom! 

Sastojci:

  • 0,33 l Stouta tamnog piva
  • 3 jaja
  • 1,2 dcl mlijeka
  • 1,2 dcl ulja
  • 9 grama instant espresso kave otopljene u dvije žličice vode
  •  2 dcl kiselog vrhnja
  • 100 grama kakaa
  • 400 grama šećera
  • 320 grama brašna
  • 2 paketića praška za pecivo
  • žlica ekstrakta vanilije

Postupak:

  1. Stout pivo, mlijeko, kiselo vrhnje, ulje, vaniliju i otopljenu instant kavu pomiješaj pjenjačom, dodaj jedno po jedno jaje i umuti dok se sve ne poveže.
  2. U drugoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke (kakao, šećer, prašak za pecivo i brašno) i tu smjesu polako dodaj u mokru smjesu u drugoj posudi. Miješanjem poveži u glatku smjesu (koja mora biti malo rjeđa).
  3. Ova količina je dovoljna za 36 muffina.
  4. Naulji kalup za muffine te ih puni do 2/3 visine.
  5. Peci muffine u pećnici zagrijanoj na 175 °C dvadesetak minuta.
  6. Provjeri štapićem za ražnjiće je li muffin pečen.
  7. Posluži uz još koji Stout!

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Muffini s pivom, foto: Luka Stanzl/PIXSELL Hobotnica a la peka

Sastojci:

  • 1 hobotnica (cca 1,5 kg)
  • 1 kg krumpira
  • ½ kg luka
  • ½ kg mrkve
  • 100 g cherry rajčica
  • 4 češnja češnjaka
  • grančica ružmarina
  • 1 dl maslinova ulja
  • 2 dl bijelog vina
  • sol, papar,
  • timijan

Priprema:

  1. Odmrznutu hobotnicu stavi kuhati na blagu vatru u lonac s malo ili nimalo vode te kapljicom maslinovog ulja.
  2. U nauljenu posudu za peku stavi prethodno narezano i začinjeno povrće.
  3. Kada je hobotnica omekšala, izvadi je iz lonca i stavi među povrće, dodaj deci vina, zaklopi i stavi 45 minuta u pećnicu na 180 stupnjeva. Ako nemaš posudu s poklopcem, poslužit će i klasičan protvan s aluminijskom folijom umjesto poklopca.
  4. Nakon 45 minuta izvadi posudu, otklopi, iscijedi eventualan višak vode, dodaj ostatak vina, makni poklopac i peci još 45 minuta, odnosno dok ne primijetiš koricu na krumpirima.
  5. Posluži uz crno vino!

U slast!

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Hobotnica a la peka, foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Gorenje ugradbene pećnice omogućuju inovativan i jednostavniji proces pečenja! ExtraSteam program stvara savršeno parno okruženje, koje osigurava da se kruh lijepo digne za vrijeme pečenja i dobije hrskavu koricu. Pizza program posebno je osmišljen kako bi ti pomogao ispeći savršenu pizzu, focacciu, somun i slične pečene delicije. Sve ove funkcije prati inovativno dizajnersko rješenje koje omogućava veću unutrašnjost pećnice te potpunu iskoristivost širine pećnice. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.