Recepti 13. listopada 2014.

Riblji kroketi s karipskim umakom

gastro postao gastro.24sata.hr
Krokete napravite od fileta oslića te ih pecite u dubokom ulju

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 341

Kroketi

  • 50 g oslić
  • čili u prahu
  • šećer, kristal
  • 10 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom luk ,crveni
  • peršin, list
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 2.50 g prašak za pecivo

Karipski umak

  • 50 g majoneza
  • 20 g rajčica ( ketchup)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo
  • tabasco

Priprema

  1. Pomiješajte oslić, malo čilija, šećer, maslac, jaje, sol, papar, nasjeckan luk, iskosan peršin, brašno i prašak za pecivo.
  2. Dobro izmiješjte i oblikujte u loptice pa pržite u dubokom ulju. Poslužite uz karipski umak koji ste napravili od navedenih sastojaka.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.