gastro postao
Isprobajte ovu odličnu tjesteninu u umaku od rajčica, maslina i sipica
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 79
Potrebno vam je
- 50 g masline, crne
- 1 mala žlica kapari
- 20 g peršin, list
- čili papričica
- 3 režanj češnjak
- 1 čaša vino bijelo
- 100 g sok od rajčice (konzerv. slani)
- 1 g ulje maslinovo
- 400 g rigatoni
- 300 g sipa
Priprema
- Dobro očistiti sipice, izvaditi im kosti i vrećice sa crnilom, a ostaviti vrećice sa smeđom tekućinom, oprati ih i osušiti.
- Na ulju zažutiti češnjak, dodati sipice, crne masline kojima su izvađene koštice, pa malo propeći. Posoliti, posipati papričicom, peršinom i dobro opranim zasoljenim kaparama, uliti vino i ostaviti da ispari. Umiješati umak od rajčica i nastaviti kuhati petnaest minuta na tihoj vatri.
- U dosta kipuće, slane vode skuhati rigatone, paziti da se pri tom ne prekuhaju, ocijediti ih i pomiješati s umakom, zatim poslužiti.