Recepti 13. listopada 2014.

Rigatoni sa sipicama, crnim maslinama i kaparama

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovu odličnu tjesteninu u umaku od rajčica, maslina i sipica

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 79

Potrebno vam je

  • 50 g masline, crne
  • 1 mala žlica kapari
  • 20 g peršin, list
  • čili papričica
  • 3 režanj češnjak
  • 1 čaša vino bijelo
  • 100 g sok od rajčice (konzerv. slani)
  • 1 g ulje maslinovo
  • 400 g rigatoni
  • 300 g sipa

Priprema

  1. Dobro očistiti sipice, izvaditi im kosti i vrećice sa crnilom, a ostaviti vrećice sa smeđom tekućinom, oprati ih i osušiti.
  2. Na ulju zažutiti češnjak, dodati sipice, crne masline kojima su izvađene koštice, pa malo propeći. Posoliti, posipati papričicom, peršinom i dobro opranim zasoljenim kaparama, uliti vino i ostaviti da ispari. Umiješati umak od rajčica i nastaviti kuhati petnaest minuta na tihoj vatri.
  3. U dosta kipuće, slane vode skuhati rigatone, paziti da se pri tom ne prekuhaju, ocijediti ih i pomiješati s umakom, zatim poslužiti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.