Recepti 13. listopada 2014.

Riža s povrćem

Riža s povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusnu i zdravu rižu s brokulom, paprikom i đumbirom možete pripemiti za pola sata

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 219

Potrebno vam je

  • 250 g riža, polirana (ili brašno )
  • 2 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 2 kom paprika, zelena
  • soja umak
  • 2 šalica pileći temeljac

Priprema

  1. Skuhajte rižu u pilećem temeljcu.
  2. Očišćenu i narezanu brokulu kratko prokuhajte i ocijedite.
  3. U wok stavite maslinovo ulje, dodajte češnjak, đumbir, papriku, skuhanu rižu i brokulu te pospite soja umakom i pirjajte 10 minuta.
  4. Lagano izmiješajte i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.