Recepti 03. listopada 2014.

Rižot od bundeve

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovu poslasticu možete posuti i pistacijama te parmezanom, a za posluživanje dobri su i preprženi pinjoli ili bademi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 348

Potrebno vam je

  • 150 g bundeva
  • 100 g ovčji sir
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 šalica vino bijelo
  • povrtni temeljac
  • 1 mala žlica mljeveni mak
  • 4 mala žlica ulje maslinovo
  • sol
  • 300 g riža,arborio

Priprema

  1. Popržite češnjak u zagrijanoj tavi na maslinovu ulju pa dodajte rižu i kratko je pirjajte da dobije boju.
  2. Nakon toga sve podlijte bijelim vinom pa dodajte bundevu nasjeckanu na sitne komade. Sve dobro promiješajte i kuhajte uz miješanje dok sve vino ne ispari. Zatim podlijevajte povrtnim temeljcem miješajući dok riža nije kuhana "al dente".
  3. Prije kraja posolite, dodajte sir i mak pa sve dobro promiješajte i poslužite dok je još toplo.

Ovu poslasticu možete posuti i pistacijama te parmezanom, a za posluživanje dobri su i preprženi pinjoli ili bademi

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.