gastro postao
Ovu poslasticu možete posuti i pistacijama te parmezanom, a za posluživanje dobri su i preprženi pinjoli ili bademi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 348
Potrebno vam je
- 150 g bundeva
- 100 g ovčji sir
- 1 režanj češnjak
- 0.50 šalica vino bijelo
- povrtni temeljac
- 1 mala žlica mljeveni mak
- 4 mala žlica ulje maslinovo
- sol
- 300 g riža,arborio
Priprema
- Popržite češnjak u zagrijanoj tavi na maslinovu ulju pa dodajte rižu i kratko je pirjajte da dobije boju.
- Nakon toga sve podlijte bijelim vinom pa dodajte bundevu nasjeckanu na sitne komade. Sve dobro promiješajte i kuhajte uz miješanje dok sve vino ne ispari. Zatim podlijevajte povrtnim temeljcem miješajući dok riža nije kuhana "al dente".
- Prije kraja posolite, dodajte sir i mak pa sve dobro promiješajte i poslužite dok je još toplo.
Ovu poslasticu možete posuti i pistacijama te parmezanom, a za posluživanje dobri su i preprženi pinjoli ili bademi
Izvor Skuhatćute