gastro postao
Bez riže kratkog zrna i strpljivog podlijevanja nema dobrog rižota
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 378
Potrebno vam je
- 12 kom jakopska kapica
- 200 g riža, polirana (ili brašno )
- 5 g maslac, slani
- 1 dl vino bijelo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom šipak
- 150 g rukola
- 5 ml aceto balsamico
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- U posudu na malo masnoće stavite sitno sjeckani luk da se prži. Dodajte rižu i sve još malo pržite. Zatim podlijete bijelim vinom i temeljcem (ili vodom) i lagano pirjate. Začinite.
- Kad je riža već pri kraju, dodajte sjemenke šipka koje ste odvojili i lagano promiješate. Pri kraju dodate malo maslaca i sve sjedinite. Jakobove kapice, koje ste prethodno očistili i dobro isprali od pijeska, prepržite na maslacu uz dodatak malo maslinova ulja.
Bez riže kratkog zrna i strpljivog podlijevanja nema dobrog rižota