Recepti 14. listopada 2014.

Rižot od šipka s Jakobovim kapicama na rukoli

gastro postao gastro.24sata.hr
Bez riže kratkog zrna i strpljivog podlijevanja nema dobrog rižota

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 378

Potrebno vam je

  • 12 kom jakopska kapica
  • 200 g riža, polirana (ili brašno )
  • 5 g maslac, slani
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom šipak
  • 150 g rukola
  • 5 ml aceto balsamico
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. U posudu na malo masnoće stavite sitno sjeckani luk da se prži. Dodajte rižu i sve još malo pržite. Zatim podlijete bijelim vinom i temeljcem (ili vodom) i lagano pirjate. Začinite.
  2. Kad je riža već pri kraju, dodajte sjemenke šipka koje ste odvojili i lagano promiješate. Pri kraju dodate malo maslaca i sve sjedinite. Jakobove kapice, koje ste prethodno očistili i dobro isprali od pijeska, prepržite na maslacu uz dodatak malo maslinova ulja.

Bez riže kratkog zrna i strpljivog podlijevanja nema dobrog rižota

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.