gastro postao
Kažu da zelena boja umiruje, a s ovim receptom možete umiriti i oči i glad.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 15
Potrebno vam je
- 6 šalica povrtni temeljac
- 3 žlica ulje maslinovo
- 0.30 šalica luk ,crveni
- 100 g špinat
- 2 šalica riža, dugog zrna
- 0.60 šalica vino, desertno suho
- 2 žlica maslac, neslani
- 2 žlica parmezan
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- sol
- papar
Priprema
- Ugrijte temeljac. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i pržite ga pet minuta. Umiješajte špinat i smanjite vatru. Pržite oko pet minuta.
- Izvadite špinat i ostavite ga sa strane. U tavu dodajte rižu i promiješajte pa pržite tri minute. Nakon toga ulijte vino pa, kad se upije, ulijte malo temeljca. Pričekajte dok riža ne upije gotovo sav temeljac prije nego što dodate još.
- Kad je riža skoro gotova, dodajte špinat i promiješajte. Maknite s vatre pa dodajte maslac i sir. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Izvor Skuhatćute