Recepti 03. listopada 2014.

Rižot od špinata

gastro postao gastro.24sata.hr
Kažu da zelena boja umiruje, a s ovim receptom možete umiriti i oči i glad.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 15

Potrebno vam je

  • 6 šalica povrtni temeljac
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 0.30 šalica luk ,crveni
  • 100 g špinat
  • 2 šalica riža, dugog zrna
  • 0.60 šalica vino, desertno suho
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 2 žlica parmezan
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ugrijte temeljac. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i pržite ga pet minuta. Umiješajte špinat i smanjite vatru. Pržite oko pet minuta.
  2. Izvadite špinat i ostavite ga sa strane. U tavu dodajte rižu i promiješajte pa pržite tri minute. Nakon toga ulijte vino pa, kad se upije, ulijte malo temeljca. Pričekajte dok riža ne upije gotovo sav temeljac prije nego što dodate još.
  3. Kad je riža skoro gotova, dodajte špinat i promiješajte. Maknite s vatre pa dodajte maslac i sir. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.