Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto od šparoga i škampi

Rižoto od šparoga i škampi
gastro postao gastro.24sata.hr
Proljeće je idealno doba da svoju kuhinju uljepšate šparogama

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 430

Potrebno vam je

  • 200 g šparoge, divlje
  • 320 g riža, dugog zrna
  • 280 g škampi
  • 1 l riblji temeljac
  • 2 režanj češnjak
  • ulje maslinovo
  • 1 dl vino bijelo
  • maslac, slani
  • sol
  • grana padano

Priprema

  1. Škampe opeći na maslinovom ulju, začiniti i staviti sa strane.
  2. Na istoj masnoći glazirati rižu, dodati sitno sjeckani češnjak te podliti s malo vina. Kada se vino reducira, podlijevati temeljcem uz konstantno miješanje.
  3. Kada je riža pri kraju, dodati šparoge koje smo istrgali na manje komade veličine od 2 do 3 centimetra, bez drvenastog donjeg dijela i opečeno meso škampi.
  4. Kuhati uz konstantno miješanje dok riža nije gotova.
  5. Na kraju povezati s ribanim sirom. Prema želji se rižoto može podliti s maslinovim uljem.

Izvor Marijo Čepek

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.