gastro postao
Proljeće je idealno doba da svoju kuhinju uljepšate šparogama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 430
Potrebno vam je
- 200 g šparoge, divlje
- 320 g riža, dugog zrna
- 280 g škampi
- 1 l riblji temeljac
- 2 režanj češnjak
- ulje maslinovo
- 1 dl vino bijelo
- maslac, slani
- sol
- grana padano
Priprema
- Škampe opeći na maslinovom ulju, začiniti i staviti sa strane.
- Na istoj masnoći glazirati rižu, dodati sitno sjeckani češnjak te podliti s malo vina. Kada se vino reducira, podlijevati temeljcem uz konstantno miješanje.
- Kada je riža pri kraju, dodati šparoge koje smo istrgali na manje komade veličine od 2 do 3 centimetra, bez drvenastog donjeg dijela i opečeno meso škampi.
- Kuhati uz konstantno miješanje dok riža nije gotova.
- Na kraju povezati s ribanim sirom. Prema želji se rižoto može podliti s maslinovim uljem.
Izvor Marijo Čepek