Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto pesto genovese

Rižoto pesto genovese
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto uživanja u pestu s tjesteninom, začinite obrok drugačijom verzijom talijanskog umaka

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 530

Potrebno vam je

  • 350 g riža, nepolirana
  • 1 žlica luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 250 g repovi kozica
  • 15 dl riblji temeljac
  • 50 g maslac, slani
  • 1 dl vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 4 mala žlica pesto genovese

Priprema

  1. Na maslinovom ulju lagano pirjajte luk i češnjak te dodajte odmrznute gambere i rižu.
  2. Zalijte vinom te postepeno dodavajte riblji temeljac dok riža ne bude kuhana (oko 18 minuta).
  3. Nakon toga maknite rižu s vatre i ostavite da odstoji minutu do dvije.
  4. Zatim dodajte pesto genovese i maslac te energično promiješajte i servirajte.

Izvor www.smrznutojezdravo.com

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.