gastro postao
Umjesto uživanja u pestu s tjesteninom, začinite obrok drugačijom verzijom talijanskog umaka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 530
Potrebno vam je
- 350 g riža, nepolirana
- 1 žlica luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 250 g repovi kozica
- 15 dl riblji temeljac
- 50 g maslac, slani
- 1 dl vino bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 4 mala žlica pesto genovese
Priprema
- Na maslinovom ulju lagano pirjajte luk i češnjak te dodajte odmrznute gambere i rižu.
- Zalijte vinom te postepeno dodavajte riblji temeljac dok riža ne bude kuhana (oko 18 minuta).
- Nakon toga maknite rižu s vatre i ostavite da odstoji minutu do dvije.
- Zatim dodajte pesto genovese i maslac te energično promiješajte i servirajte.
Izvor www.smrznutojezdravo.com