gastro postao
                                            
                                        
                                    Kremasti sir, maslac i bundeva za sočnu roladu
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 283
Biskvit
- 100 g glatko brašno
 - 0.50 žličica prašak za pecivo
 - 0.50 žličica soda bikarbona
 - 0.50 žličica mljeveni cimet
 - 0.25 žličica đumbir u prahu
 - 1 prstohvat sol
 - 1 žličica ekstrakt vanilije
 - 3 kom jaje kokošje
 - 200 g šećer, kristal
 - 150 g bundeva
 
Nadjev
- 225 g krem sir
 - 30 g maslac, slani
 - 115 g šećer, u prahu
 - 1 žlica ekstrakt vanilije
 - 0.50 žličica narančina kora
 - 100 g orah, suhi
 
Priprema
- Bundevu ogulite, narežite na kocke, skuhajte u kipućoj vodi i dobro ocijedite pa usitnite u pire. Možete ga dodatno procijediti kroz gazu ili gusto cjedilo.
 - Pjenasto izmiksajte jaja i šećer pa dodajte vaniliju i suhe sastojke koje ste prethodno pomiješali. Izmiksajte u kompaktnu smjesu i izlijte u lim ( 35x40 cm ) obložen papirom za pečenje. Pećnicu ugrijte na 190°c. Pecite 13-15 min.
 - Pažljivo izvadite iz lima pek-papirom i sve zarolajte pa pustite da se ohladi. Krem-sir i maslac dobro izmiksajte (neka oba sastojka budu sobne temperature) pa dodajte vaniliju, narančinu koricu i umiksajte prosijani šećer u prahu.
 - Odmotajte roladu, ravnomjerno premažite nadjevom, ponovno zarolajte i ostavite nekoliko sati u hladnjaku pa režite na kriške.