Recepti 11. listopada 2014.

Rolada od bundeve i sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti sir, maslac i bundeva za sočnu roladu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 283

Biskvit

  • 100 g glatko brašno
  • 0.50 žličica prašak za pecivo
  • 0.50 žličica soda bikarbona
  • 0.50 žličica mljeveni cimet
  • 0.25 žličica đumbir u prahu
  • 1 prstohvat sol
  • 1 žličica ekstrakt vanilije
  • 3 kom jaje kokošje
  • 200 g šećer, kristal
  • 150 g bundeva

Nadjev

  • 225 g krem sir
  • 30 g maslac, slani
  • 115 g šećer, u prahu
  • 1 žlica ekstrakt vanilije
  • 0.50 žličica narančina kora
  • 100 g orah, suhi

Priprema

  1. Bundevu ogulite, narežite na kocke, skuhajte u kipućoj vodi i dobro ocijedite pa usitnite u pire. Možete ga dodatno procijediti kroz gazu ili gusto cjedilo.
  2. Pjenasto izmiksajte jaja i šećer pa dodajte vaniliju i suhe sastojke koje ste prethodno pomiješali. Izmiksajte u kompaktnu smjesu i izlijte u lim ( 35x40 cm ) obložen papirom za pečenje. Pećnicu ugrijte na 190°c. Pecite 13-15 min.
  3. Pažljivo izvadite iz lima pek-papirom i sve zarolajte pa pustite da se ohladi. Krem-sir i maslac dobro izmiksajte (neka oba sastojka budu sobne temperature) pa dodajte vaniliju, narančinu koricu i umiksajte prosijani šećer u prahu.
  4. Odmotajte roladu, ravnomjerno premažite nadjevom, ponovno zarolajte i ostavite nekoliko sati u hladnjaku pa režite na kriške.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.