Recepti 13. listopada 2014.

Rolada od krumpirova tijesta nadjevena piletinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Sljubite krumpir i piletinu u ovoj predivnoj maštovitoj roladi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1353

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g krumpir, zreli
  • 20 g kvasac, svježi
  • ulje, biljno
  • sol

Nadjev

  • 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 žlica zeleni papar
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 žlica začinsko bilje
  • 1 mala žlica papar
  • 120 g kukuruz u zrnu, suhi
  • sol
  • kim
  • žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ogulite i propasirajte na dasku. Dodajte brašno, pola žlice soli i kvasac koji ste rastopili s malo mlake vode. Umijesite tijesto - ako je prežilavo, dodaje mu još tople vode.
  2. Ostavite tijesto na toplom pokriveno neka se diže sat vremena.
  3. Pileće meso nasjeckajte na kockice i izmiješajte sa zrnima zelenog papra. Nasjeckajte sitno papriku. Dodajte mesu s usitnjenim začinskim biljem, mljevenim paprom i ocijeđenim kukuruzom. Posolite i sve dobro izmiješajte.
  4. Tijesto rastanjite na pobrašnjenoj površini, premažite uljem te nadjevom. Zamotajte ga u roladu, premažite razmućenim žumanjkom i pospite kimom.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°c oko 40 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.