gastro postao
Sljubite krumpir i piletinu u ovoj predivnoj maštovitoj roladi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1353
Tijesto
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g krumpir, zreli
- 20 g kvasac, svježi
- ulje, biljno
- sol
Nadjev
- 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 žlica zeleni papar
- 1 kom crvena paprika
- 2 žlica začinsko bilje
- 1 mala žlica papar
- 120 g kukuruz u zrnu, suhi
- sol
- kim
- žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ogulite i propasirajte na dasku. Dodajte brašno, pola žlice soli i kvasac koji ste rastopili s malo mlake vode. Umijesite tijesto - ako je prežilavo, dodaje mu još tople vode.
- Ostavite tijesto na toplom pokriveno neka se diže sat vremena.
- Pileće meso nasjeckajte na kockice i izmiješajte sa zrnima zelenog papra. Nasjeckajte sitno papriku. Dodajte mesu s usitnjenim začinskim biljem, mljevenim paprom i ocijeđenim kukuruzom. Posolite i sve dobro izmiješajte.
- Tijesto rastanjite na pobrašnjenoj površini, premažite uljem te nadjevom. Zamotajte ga u roladu, premažite razmućenim žumanjkom i pospite kimom.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°c oko 40 minuta.
Izvor Skuhatćute