gastro postao
Nadjev za tradicionalnu talijansku roladu mora biti svjež, mirisan i što je moguće više - od domaćih sastojaka!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1250
Rolada
- 350 g govedina, odrezak
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žlica parmezan
- 1 žlica peršin, list
- sol
- papar
- 3 kriška tvrdi sir
- 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom kobasice svinjske
- 4 žlica ulje maslinovo
Umak
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 1 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 2 kom rajčica, crvena
- 0.50 šalica grožđice
- 1 žlica kapari
- 2 žličica pinjoli
Priprema
- Peršin dodajte ribanom siru, soli, papru i razmućenim jajima. U tavi zagrijte 2 žlice maslinova ulja i popržite smjesu s jajima.
- Meso istucite pa po njemu rasporedite omlet, slaninu i kriške sira. po sredini stavite kobasicu i zamotajte meso oko nj. Zavežite meso kuhinjskim konopcem. Zapecite ga na 2 žlice maslinova ulja pa izvadite iz tave.
- U istoj tavi ispirjajte nasjeckano povrće i kapare pa dodajte vino te kuhajte 5 minuta. Ubacite meso u vodu i kuhajte 45 minuta, a zadnjih 15 minuta dodajte grožđice i pinjole. Izvadite meso i poslužite s umakom.