Recepti 13. travnja 2016.

Sočno i ukusno: talijanska rolada s omletom i sirom

Rolada
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Nadjev za tradicionalnu talijansku roladu mora biti svjež, mirisan i što je moguće više - od domaćih sastojaka!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1250

Rolada

  • 350 g govedina, odrezak
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica parmezan
  • 1 žlica peršin, list
  • sol
  • papar
  • 3 kriška tvrdi sir
  • 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom kobasice svinjske
  • 4 žlica ulje maslinovo

Umak

  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen
  • 1 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 0.50 šalica grožđice
  • 1 žlica kapari
  • 2 žličica pinjoli

Priprema

  1. Peršin dodajte ribanom siru, soli, papru i razmućenim jajima. U tavi zagrijte 2 žlice maslinova ulja i popržite smjesu s jajima.
  2. Meso istucite pa po njemu rasporedite omlet, slaninu i kriške sira. po sredini stavite kobasicu i zamotajte meso oko nj. Zavežite meso kuhinjskim konopcem. Zapecite ga na 2 žlice maslinova ulja pa izvadite iz tave.
  3. U istoj tavi ispirjajte nasjeckano povrće i kapare pa dodajte vino te kuhajte 5 minuta. Ubacite meso u vodu i kuhajte 45 minuta, a zadnjih 15 minuta dodajte grožđice i pinjole. Izvadite meso i poslužite s umakom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.