Recepti 04. listopada 2014.

Rolana mesna štruca

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 8

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 150 g špinat
  • 1000 g govedina, krta, mljevena
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 žlica worchester umak
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2.50 šalica krušne mrvice
  • 2 žlica parmezan
  • 2 žlica masline, crne
  • 2 žlica sušena rajčica

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju pirjajte luk i češnjak 3-4 min pa ohladite. Prokuhajte kratko špinat dok ne uvene i dobro ocijedite.
  2. U zdjeli izmiješajte meso, smjesu s lukom, umak od rajčice, worchester, jaje, mrvice, parmezan i masline. Začinite i izmiješajte.
  3. Na ravnu površinu stavite papir za pečenje 30x50 cm. stavite na to mesnu smjesu pa je oblikujte u 27x40 cm pravokutnik.
  4. Pospite smjesu špinatom pa rajčicama. Zarolajte štrucu. Stavite je na papirom obložen lim za pečenje. Pecite 50-60 min.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.