Recepti 03. listopada 2014.

Rolana pileća prsa s pestom, rajčicama i svježim sirom

Rolana pileća prsa s pestom, rajčicama i svježim sirom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslužite ovu bogatu roladu za obiteljskim ručkom i svi će biti oduševljeni

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 126

Potrebno vam je

  • 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 žlica pesto genovese
  • 1 kom rajčica, crvena
  • krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo
  • 250 g svježi kravlji sir

Priprema

  1. Narežite pileća prsa tako da dobijete što tanje i što veće komade. Istucite ih pa začinite solju i paprom.
  2. Pomiješajte svježi sir s pestom, dodajte malo soli i sve dobro promiješajte. Razmažite smjesu po pilećim odrescima i u sredinu stavite kockice rajčice.
  3. Zarolajte odreske i učvrstite ih čačkalicama. Ugrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Uvaljajte roladu u brašno, jaja i krušne mrvice te pržite u tavi.
  4. Čim dobiju boju, izvadite ih i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa pecite 20 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.