gastro postao
Poslužite ovu bogatu roladu za obiteljskim ručkom i svi će biti oduševljeni
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 126
Potrebno vam je
- 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 3 žlica pesto genovese
- 1 kom rajčica, crvena
- krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- pšenično brašno, bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
- 250 g svježi kravlji sir
Priprema
- Narežite pileća prsa tako da dobijete što tanje i što veće komade. Istucite ih pa začinite solju i paprom.
- Pomiješajte svježi sir s pestom, dodajte malo soli i sve dobro promiješajte. Razmažite smjesu po pilećim odrescima i u sredinu stavite kockice rajčice.
- Zarolajte odreske i učvrstite ih čačkalicama. Ugrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Uvaljajte roladu u brašno, jaja i krušne mrvice te pržite u tavi.
- Čim dobiju boju, izvadite ih i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa pecite 20 minuta na 180°C.
Izvor Skuhatćute