Recepti 13. listopada 2014.

Rolice od piletine s pršutom i gorgonzolom

Rolice od piletine s pršutom i gorgonzolom
gastro postao gastro.24sata.hr
Piletinu možete zamijeniti puretinom koja je jednako lagana, a aromatizirajte je ružmarinom ili bosiljkom

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 717

Potrebno vam je

  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 100 g pršut
  • 160 g gorgonzola
  • ulje maslinovo
  • 8 kom krumpir, zreli
  • 2 grančica ružmarin
  • krupna morska sol

Priprema

  1. File piletine iskrojite na tanke odreske. Lagano ih potucite kuhinjskim batom da se dobro rašire kako biste ih mogli puniti. Budite vrlo oprezni jer je riječ o nježnom bijelom mesu. Prsa nemojte solite jer je nadjev slan.
  2. Gorgonzolu izrežite na ploške ako je tvrđa ili razmrvite na grumenčiće ako je mekana. Koristite slatkastu gorgonzolu koja je blaža.
  3. Pršut narežite na što tanje ploške. Na prsa slažite pršut i gorgonzolu pa sve zarolajte u oblik palačinke. Pričvrstite čačkalicama na krajevima.
  4. Zagrijte na tavici malo mješavine maslinova i sjemenskog ulja. Pržite pileću roladu kratko sa svih strana na slaboj vatri. Kada pobijeli, pojačajte i zapecite da porumeni.
  5. Ohladite i režite na kose ploške.
  6. Krumpir izrežite na kolutove i kratko pecite na ulju od prženja mesa. Prije kraja pospite listićima ružmarina i krupnom soli.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Alexxl 06:33 17. Svibanj 2015.

    http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1300789k4wavob0p3ty9vs5l.jpg