gastro postao
Neodoljive rolice s nadjevom od feta sira, vlasca i vrhnja odličan su izbor za ljetna druženja na terasi
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 171
Potrebno vam je
- 250 g dimljeni losos
- 500 g špinat
- 50 g maslac, slani
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 50 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 3 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
- vlasac ( listovi)
- 3 žlica feta sir
- 5 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Za biskvit otopite maslac u dubokoj tavi i dodajte sitno nasjeckani špinat. Pržite dok ne uvene pa umiješajte brašno. Ulijte mlijeko i kuhajte dok smjesa ne postane gusta. Maknite s vatre i dodajte istučene žumanjke. Zatim umutite bjelanjke dok ne postanu čvrsti i dodajte u smjesu sa špinatom.
- Obložite lim za pečenje masnim papirom i ulijte smjesu za biskvit. Pecite na 200°C od pet do deset minuta.
- Za nadjev pomiješajte feta-sir, nasjeckan vlasac i vrhnje. Izvadite biskvit iz lima za pečenje i ohladite ga. Premažite biskvit sirom i preko poredajte kriške lososa.
- Zarolajte biskvit uz pomoć aluminijske folije. Ostavite u hladnjaku da se stisne i poslužite.
Izvor Skuhatćute