Recepti 03. listopada 2014.

Rolice od špinata punjene dimljenom ribom i sirom

Rolice od špinata punjene dimljenom ribom i sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljive rolice s nadjevom od feta sira, vlasca i vrhnja odličan su izbor za ljetna druženja na terasi

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 171

Potrebno vam je

  • 250 g dimljeni losos
  • 500 g špinat
  • 50 g maslac, slani
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 3 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • vlasac ( listovi)
  • 3 žlica feta sir
  • 5 žlica vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Za biskvit otopite maslac u dubokoj tavi i dodajte sitno nasjeckani špinat. Pržite dok ne uvene pa umiješajte brašno. Ulijte mlijeko i kuhajte dok smjesa ne postane gusta. Maknite s vatre i dodajte istučene žumanjke. Zatim umutite bjelanjke dok ne postanu čvrsti i dodajte u smjesu sa špinatom.
  2. Obložite lim za pečenje masnim papirom i ulijte smjesu za biskvit. Pecite na 200°C od pet do deset minuta.
  3. Za nadjev pomiješajte feta-sir, nasjeckan vlasac i vrhnje. Izvadite biskvit iz lima za pečenje i ohladite ga. Premažite biskvit sirom i preko poredajte kriške lososa.
  4. Zarolajte biskvit uz pomoć aluminijske folije. Ostavite u hladnjaku da se stisne i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.