gastro postao
Kombinaciju mariniranih kozica i na grill tavi prženih listova tikvica, uz dodatak kozjeg sira, vrijedi probati
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 54
Potrebno vam je
- 12 kom kozica velika
- 12 kriška tikvice, zelene
- 3 žlica svježi kozji sir
- 4 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
- 3 kom sušena rajčica
- 2 žlica sjemenke suncokreta, pržene
- bosiljak, vezica
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- limunov sok
Priprema
- Kozice očistite i marinirajte u limunovom soku, maslinovom ulju i malo svježe mljevenog papra. Ostavite 1 sat u hladnjaku.
- Svježi kozji sir dobro izmiješajte s kiselim vrhnjem da dobijete glatku smjesu. Dodajte soli i papra po ukusu.
- Sjemenke suncokreta kratko prepržite na suhoj tavi. Ostavite dvije žličice za ukrašavanje, a ostatak usitnite zajedno sa sušenim rajčicama u pastu.
- Tanke listove tikvica kratko prepržite na grill tavi. Ostavite sa strane 5 min da se kratko ohlade.
- Tikvice premažite kremom od kozjeg sira, dodajte tanki sloj paste od sušenih rajčica, dva-tri lista svježeg bosiljka i mariniranu kozicu pa zarolajte u rolicu.
- Rolice poslužite ukrašene listovima bosiljka i preprženim suncokretovim sjemenkama.