Recepti 08. studenoga 2021.

Danas guštaj u sendviču s mesnim okruglicama

Shutterstock ; Saznaj kako napraviti sendvič s mesnim orkuglicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Sigurni smo da ovakav sendvič još nisi probala

Popularni talijanski kuhar Gennaro Contaldo otkrio je recept za sendvič s domaćim mesnim okruglicama, kuhanim u umaku od pečene crvene paprike i bijelog vina s dodatkom mozzarelle. Ovi su sendviči odličan izbor za zabave i druženja. Količina je dostatna za pripremu 12 slasnih sendviča kojima ćeš, sigurni smo, oduševiti ekipu!

S druge strane, ako ti je ostalo nekoliko mesnih okruglica od prethodnih dana, ovo je odlična ideja kako ih iskoristiti i podariti im novo "ruho". Svakako isprobaj! 

Sastojci:

Za 12 porcija

  • 100 g starog kruha (ciabatte)
  • 80 g mortadele
  • 4 režnja češnjaka
  • ½ vezice svježeg peršina 
  • 400 g mljevene junetine
  • 400 g mljevene svinjetine
  • 2 velika jaja
  • 30 g parmezana, svježe naribanog
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • maslinovo ulje
  • 1 luk, oguljen
  • ½ svježeg crvenog čilija, bez sjemenki
  • 1 x 450 g staklenke pečene crvene paprike, u salamuri
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 x 400 g konzerve rajčice
  • balsamico ocat
  • 150 g mozzarelle
  • 12 mekih peciva

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 220ºC.
  2. Odreži koru kruha, a ostatak kruha natrgaj na komade i stavi u zdjelu. Preli hladnom vodom i ostavi da se namače. 
  3. U međuvremenu, sitno nareži mortadelu, dva češnja češnjaka i peršin, a zatim stavi u veliku zdjelu s mljevenim mesom, jajima i ribanim parmezanom.
  4.  Iscijedi vodu iz kruha i dodaj ga u zdjelu.
  5. Vlažnim rukama sve sastojke izgnječi i izmiješaj, dobro začini solju i paprom, a zatim podijeli u 12 jednakih loptica. Stavi ih u tepsiju (oko 25cm x 30cm), pokapaj s malo maslinovog ulja i stavi u hladnjak na 10-ak minuta da se stegnu.
  6. U međuvremenu sitno nasjeckaj preostale režnjeve češnjaka, luk i čili. 
  7. Ocijedi i sitno nasjeckaj paprike, a salamuru ostavi. 
  8. Stavi mesne okruglice u vruću pećnicu na 15 do 20 minuta, ili dok ne porumene, s vremena na vrijeme protresi pleh da se ne zalijepe, a zatim ih stavi izravno na laganu vatru na ploču za kuhanje. Dodaj vino, ostavi da prokuhaju, a zatim umiješaj luk, češnjak i čili i kuhaj nekoliko minuta, ili dok ne poprime zlatnu boju. Umiješaj papar i salamuru te rajčice. Začini solju i dodaj malo balzamičnog octa.
  9. Vrati pleh u zagrijanu pećnicu na 20 do 30 minuta, odnosno dok se okruglice ne ispeku (ako okruglice prebrzo počnu poprimati boju, prekrij pleh aluminijskom folijom). 
  10. Nareži mozzarellu na 12 ploški, a zatim pažljivo stavi komad mozzarelle na svaku mesnu okruglicu i vrati u pećnicu dok se sir ne otopi.
  11. Pecivo prereži na pola, napuni ga mesnom okruglicom, prelij umakom od rajčice, a zatim dodajte malo balzamičnog octa. 

U slast! 

Isprobaj i sljedeće recepte popularnih kuhara:

 

Možda vas zanima... Gennaro Contaldo ima odličan recept sa špagetima Recepti Možda vas zanima... Saznaj kako celebrity chefovi rade omlet i što savjetuju Recepti Možda vas zanima... Jamie Oliver otkriva trikove za pripremu najboljih lazanja Špajza Možda vas zanima... Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.