Recepti 03. veljače 2022.

Danas guštaj u sendviču s mesnim okruglicama

; Saznaj kako napraviti sendvič s mesnim orkuglicama foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sigurni smo da ovakav sendvič još nisi probala

Popularni talijanski kuhar Gennaro Contaldo otkrio je recept za sendvič s domaćim mesnim okruglicama, kuhanim u umaku od pečene crvene paprike i bijelog vina s dodatkom mozzarelle. Ovi su sendviči odličan izbor za zabave i druženja. Količina je dostatna za pripremu 12 slasnih sendviča kojima ćeš, sigurni smo, oduševiti ekipu!

S druge strane, ako ti je ostalo nekoliko mesnih okruglica od prethodnih dana, ovo je odlična ideja kako ih iskoristiti i podariti im novo "ruho". Svakako isprobaj! 

Sastojci:

Za 12 porcija

  • 100 g starog kruha (ciabatte)
  • 80 g mortadele
  • 4 režnja češnjaka
  • ½ vezice svježeg peršina 
  • 400 g mljevene junetine
  • 400 g mljevene svinjetine
  • 2 velika jaja
  • 30 g parmezana, svježe naribanog
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • maslinovo ulje
  • 1 luk, oguljen
  • ½ svježeg crvenog čilija, bez sjemenki
  • 1 x 450 g staklenke pečene crvene paprike, u salamuri
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 x 400 g konzerve rajčice
  • balsamico ocat
  • 150 g mozzarelle
  • 12 mekih peciva

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 220ºC.
  2. Odreži koru kruha, a ostatak kruha natrgaj na komade i stavi u zdjelu. Preli hladnom vodom i ostavi da se namače. 
  3. U međuvremenu, sitno nareži mortadelu, dva češnja češnjaka i peršin, a zatim stavi u veliku zdjelu s mljevenim mesom, jajima i ribanim parmezanom.
  4.  Iscijedi vodu iz kruha i dodaj ga u zdjelu.
  5. Vlažnim rukama sve sastojke izgnječi i izmiješaj, dobro začini solju i paprom, a zatim podijeli u 12 jednakih loptica. Stavi ih u tepsiju (oko 25cm x 30cm), pokapaj s malo maslinovog ulja i stavi u hladnjak na 10-ak minuta da se stegnu.
  6. U međuvremenu sitno nasjeckaj preostale režnjeve češnjaka, luk i čili. 
  7. Ocijedi i sitno nasjeckaj paprike, a salamuru ostavi. 
  8. Stavi mesne okruglice u vruću pećnicu na 15 do 20 minuta, ili dok ne porumene, s vremena na vrijeme protresi pleh da se ne zalijepe, a zatim ih stavi izravno na laganu vatru na ploču za kuhanje. Dodaj vino, ostavi da prokuhaju, a zatim umiješaj luk, češnjak i čili i kuhaj nekoliko minuta, ili dok ne poprime zlatnu boju. Umiješaj papar i salamuru te rajčice. Začini solju i dodaj malo balzamičnog octa.
  9. Vrati pleh u zagrijanu pećnicu na 20 do 30 minuta, odnosno dok se okruglice ne ispeku (ako okruglice prebrzo počnu poprimati boju, prekrij pleh aluminijskom folijom). 
  10. Nareži mozzarellu na 12 ploški, a zatim pažljivo stavi komad mozzarelle na svaku mesnu okruglicu i vrati u pećnicu dok se sir ne otopi.
  11. Pecivo prereži na pola, napuni ga mesnom okruglicom, prelij umakom od rajčice, a zatim dodajte malo balzamičnog octa. 

U slast! 

Isprobaj i sljedeće recepte popularnih kuhara:

 

Možda vas zanima... Gennaro Contaldo ima odličan recept sa špagetima Recepti jaja, omlet, kajgana Možda vas zanima... Slavni chefovi otkrili svoje trikove za savršen omlet Recepti Jamie Oliver lazanje Možda vas zanima... Jamie Oliver ima najbolje trikove za savršene lazanje Špajza Možda vas zanima... Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.