Tostade s piletinom i avokadom su savršen izbor za brzi obrok. Bez kuhanja, spremne su za 15 minuta. A prefine!
Ponekad je sve što nam treba brz i jednostavan obrok koji ne zahtijeva puno truda, a upravo takve su tostade s piletinom iavokadom. Ova kombinacija okusa i tekstura učinit će tvoje nepce sretnim i bit će savršen ručak ili večera spremljen na brzinu.
Tostada, slična otvorenom sendviču, je ravna, hrskava tortilja pržena do savršenstva, prekrivena raznovrsnim sastojcima.
Salsa verde
foto: Thinkstock
U ovom receptu koristimo nasjeckanu piletinu prelivenu sočnim umakom salsa verde, koju ćeš lako pripremiti prema receptu na našem linku. Korištenjem pečene piletine štediš vrijeme, pa je sve što trebaš pripremiti preljev od umaka salsa verde, majoneze, korijandera i limete.
Lagano začinjena piletina leži na "posteljici" od zgnječenog avokada, a sve je prekriveno svježim i hrskavim rotkvicama, zelenom salatom i posuto korijanderom. Ovo je recept za piletinu koji ne smiješ propustiti.
Ne gasi ekran dok kuham
Tostada s piletinom i avokadom
20 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Korijander
1
svežanj
Salsa verde
0,50
šalica
Majoneza
0,33
šalica
Sok od limete
1,50
žlica
Limeta
4
kriška
Sol
1
žličica
Piletina
4
šalica
Avokado
2
kom
Tortilja
8
kom
Iceberg salata
4
šalica
Rotkvice
3
kom
Postupak
Odreži debele, drvenaste stabljike svježeg korijandera i baci ih. Uspi 1 napunjenu šalicu korijanderovih listova s nježnim stabljikama u blender.
Grubo nasjeckaj preostali korijander da dobiješ 1/2 šalice. Ostatak korijandera sačuvaj za kasniju upotrebu.
Dodaj salsu, majonezu, sok od limete i 3/4 žličice soli u blender s korijanderom. Miksaj dok ne postane glatko, oko 20 sekundi. Ulij u veliku zdjelu. Dodaj pečenu nasjeckanu piletinu u zdjelu i promiješaj da se sjedini.
Raspodijeli zgnječeni avokado po tostadama. Začini preostalom 1/4 žličice soli. Na svaku tostadu stavi zelenu salatu, piletinu, rotkvice i nasjeckani korijandar. Posluži s kriškama limete.