Recepti Umak 02. srpnja 2024.

Imamo recept za sočnu salsu koja obogati baš svako jelo

Umak
5 MIN
0 MIN
8
JEDNOSTAVNO
salsa pico de gallo, tacos
Salsa Pico de Gallo uz fine tacose
foto: Quin Engle/Unsplash
Salsa Pico de Gallo pravi se od sitno nasjeckanih rajčica, luka i listića svježeg korijandera te soka od limete. Radi pikantnosti može joj se dodati i jalapeño papričica

Salsa Pico de Gallo je popularan meksički umak, odnosno sočan dodatak raznim jelima poput tacosa i tortilja. Riječ je o sirovoj, odnosno svježoj salsi koja jelima daje dozu svježine.

Tradicionalno se salsa Pico de Gallo pravi od jednakih dijelova rajčice i luka, s nasjeckanim listićima svježeg korijandera i izdašnom količinom soka od limete. Može se dodati i jalapeño papričica za pikantniji okus, ali oni koji ne vole ljuto mogu je i izostaviti.

Domaće tortilje Možda vas zanima... Domaće tortilje nije teško napraviti! A tako su ukusne... Recepti Možda vas zanima... Fish tacos - odličan ljetni ručak inspiriran Meksikom Kolumne

Salsa Pico de Gallo uljepšat će svako jelo, ne mora ni biti meksičko

Salsa Pico de Gallo može uljepšati svako jelo, bilo da se radi o tipičnoj meksičkoj hrani, poput burrita i tacosa, ili o drugim jelima poput kajgane, pečenog krumpira ili piletine na žaru. Najvažnije kod pripreme ove svježe salse je ravnomjerno nasjeckati povrće na male komadiće kako bi se salsa lako mogla zagrabiti.

korijander, limeta | Author: Lindsay Moe/Unsplash Korijander i limeta su savršen meksički spoj foto: Lindsay Moe/Unsplash

Korijander ili voliš ili ne voliš

Salsa Pico de Gallo sadrži obilne količine korijandera, svježeg začina koji mnogi ne vole jer ih njegov nama ne toliko standardan okus podsjeća na sapun. To je zbog aldehida koje sadrži korijander, a koji se doista koriste u kozmetičkoj industriji.

I zato, ako nemaš kod kuće korijander ili ti se nikako ne sviđa njegov okus, jednostavno ga zamijeni jednakom količinom nasjeckanih svježih listića peršina. OK, okus neće biti identičan niti potpuno autentičan, ali ćeš jednako uživati u ovoj divnoj svježoj salsi.

tacos, salsa pico de gallo | Author: Dan Gold/Unsplash Salsa Pico de Gallo na open tacosu foto: Dan Gold/Unsplash

Isprobaj i ove recepte za tacose, a u njih svakako pripremi salsu Pico de Gallo...

jessica alba tacos Možda vas zanima... Jessica Alba ima najbolji recept za tacose! Recepti Možda vas zanima... Višak pečene piletine brzo i lako pretvori u sočne tacose Recepti Tacosi s kozicama Kylie Jenner Možda vas zanima... Tacosi s kozicama prema receptu Kylie Jenner Recepti Možda vas zanima... Tacos s trganom svinjetinom i tamnim pivom Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.