Recepti 03. listopada 2014.

Ruska čupava pita

gastro postao gastro.24sata.hr
Unatoč zvučnom imenu, ovu pitu ipak najviše krasi njena jednostavnost i poseban okus. Recept nam je ustupila Melani Macinić iz zagrebačke slastičarnice Meli

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 460

Tijesto

  • 375 g pšenično brašno, bijelo
  • 40 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 3 mala žlica prašak za pecivo

Nadjev

  • 250 g maslac, neslani
  • 500 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 200 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1 kom puding u prahu (različiti okusi)

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od svih sastojaka pa pustite da se odmara na hladnom. Za nadjev u lončiću otopite maslac. Neka se ohladi. Pola tijesta razvaljajte u kalup (26 cm).
  2. Od ostalog tijesta uzmite polovicu, razvaljajte te napravite rub. Za nadjev izmiksajte sir sa šećerom, vanilin šećerom, jajima, praškom za puding od vanilije i otopljenim maslacem. Ulijte smjesu u kalup. Od preostalog tijesta štipkajte komadiće i “pobacajte” na nadjev. Pecite na 180°C oko 65 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.