gastro postao
Unatoč zvučnom imenu, ovu pitu ipak najviše krasi njena jednostavnost i poseban okus. Recept nam je ustupila Melani Macinić iz zagrebačke slastičarnice Meli
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 460
Tijesto
- 375 g pšenično brašno, bijelo
- 40 g kakao u prahu, nezašećereni
- 3 mala žlica prašak za pecivo
Nadjev
- 250 g maslac, neslani
- 500 g sir kravlji svježi (cottage)
- 200 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 3 kom jaje kokošje
- 1 kom puding u prahu (različiti okusi)
Priprema
- Zamijesite tijesto od svih sastojaka pa pustite da se odmara na hladnom. Za nadjev u lončiću otopite maslac. Neka se ohladi. Pola tijesta razvaljajte u kalup (26 cm).
- Od ostalog tijesta uzmite polovicu, razvaljajte te napravite rub. Za nadjev izmiksajte sir sa šećerom, vanilin šećerom, jajima, praškom za puding od vanilije i otopljenim maslacem. Ulijte smjesu u kalup. Od preostalog tijesta štipkajte komadiće i “pobacajte” na nadjev. Pecite na 180°C oko 65 minuta.
Izvor Skuhatćute