Recepti 03. listopada 2014.

Salata chefa Emerila

gastro postao gastro.24sata.hr
Emeril Lagasse, poznati američi chef, kuhanje je zavolio još kao desetogodišnji dječak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 467

Preljev

  • 30 g mladi luk
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 mala žlica vlasac ( listovi)
  • 1 mala žlica estragon
  • 120 g majoneza
  • 50 ml mlijeko, kiselo
  • 2 mala žlica limunov sok
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica sol

Salata

  • 0.50 kom salata, zelena
  • 120 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 120 g kuhana šunka
  • 2 kom rajčica, crvena
  • cheddar
  • 2 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Izmiješajte začine, dodajte majonezu i miksajte.
  2. Ubacite kiselo mlijeko, limunov sok, sol i papar. Izmiješajte pola glavice salate s kuhanom puretinom, šunkom, sirom i rajčicama.
  3. Na vrh poslažite jaja i dodajte preljev.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.